Yaş Pasta Kedidilli Tarifi İçin Malzemeler
1 litre + 1 bardak süt
1 su bardağı şeker
3 tepeleme yemek kaşığı un
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
Kibrit kutusu kadar tereyağı yada margarin
1 paket vanilya
2 paket kedidili
Çikolata
Süslemek için
Muz
Çilek
Çikolata
Yaş Pasta Kedidilli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun tencere içerisine 1lt. Sütü şekeri unu ve nişastayı koyup güzelce çırpıyoruz ve ocağa alıyoruz.
Kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz kaynadıktan sonra altını kapatıp tereyağ ve vanilya koyup mikserle güzelce karıştırıyoruz.
Kedi dillerini kalıbın boyuna göre kesiyoruz.
1 bardak sütümüze kestiğimiz kedidilinin şeker taraflarını batırıp kalıbın etrafına diziyoruz. Fazlalık taraflarını da zaman zaman zemine koyuyoruz böylelikle dizdiğimiz kedi dilleri devrilmiyor.
Dizilim bittikten sonra zeminin tamamını süte batırdığımız kedidilleriyle kaplıyoruz.
Muhallebimiyi tekrar karıştırıyoruz kalıplaşmaması için ve yarışını döküyoruz ve her yere eşit yayıyoruz.
Üzerine damla çikolata yada normal çikolatayı bıçakla kesip koyabilirsiniz dilerseniz meyvede koyabilirsiniz.
Üzerine tekrar süte batırılan kedi dili döşeyip kalan muhallebinin hepsini döküp düzeltiyoruz.
Soğuduktan sonra üstünü kapatıp dolapta en az 4 saat bekletiyoruz.
Daha sonra dilerseniz meyveyle dilerseniz süsleme çikolatalarla süsleyebilirsiniz.
Kalıbı dikkatlice çıkarıp bir şeritle bağlıyoruz.Afiyet olsun
Yaş Pasta Kedidilli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 litre + 1 bardak süt
1 su bardağı şeker
3 tepeleme yemek kaşığı un
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
Kibrit kutusu kadar tereyağı yada margarin
1 paket vanilya
2 paket kedidili
Çikolata
Süslemek için
Muz
Çilek
Çikolata
Yaş Pasta Kedidilli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun tencere içerisine 1lt. Sütü şekeri unu ve nişastayı koyup güzelce çırpıyoruz ve ocağa alıyoruz.
Kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz kaynadıktan sonra altını kapatıp tereyağ ve vanilya koyup mikserle güzelce karıştırıyoruz.
Kedi dillerini kalıbın boyuna göre kesiyoruz.
1 bardak sütümüze kestiğimiz kedidilinin şeker taraflarını batırıp kalıbın etrafına diziyoruz. Fazlalık taraflarını da zaman zaman zemine koyuyoruz böylelikle dizdiğimiz kedi dilleri devrilmiyor.
Dizilim bittikten sonra zeminin tamamını süte batırdığımız kedidilleriyle kaplıyoruz.
Muhallebimiyi tekrar karıştırıyoruz kalıplaşmaması için ve yarışını döküyoruz ve her yere eşit yayıyoruz.
Üzerine damla çikolata yada normal çikolatayı bıçakla kesip koyabilirsiniz dilerseniz meyvede koyabilirsiniz.
Üzerine tekrar süte batırılan kedi dili döşeyip kalan muhallebinin hepsini döküp düzeltiyoruz.
Soğuduktan sonra üstünü kapatıp dolapta en az 4 saat bekletiyoruz.
Daha sonra dilerseniz meyveyle dilerseniz süsleme çikolatalarla süsleyebilirsiniz.
Kalıbı dikkatlice çıkarıp bir şeritle bağlıyoruz.Afiyet olsun
Yaş Pasta Kedidilli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı