Yaş Pasta Tanımı İçin Gereçler
Pandispanya nasıl yapılır
5 adet büyük uzunluk yumurta
1su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1 su bardağı tepeleme nişasta
1 su bardağı tepeleme un
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
Çikolatalı kreması için
1 litre süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
50 gram bitter çikolata
50 gram tereyağ
1 paket şekerli vanilin
Yarım paket çiğ krema
Üzerine sürülen kreması için
1,5 su bardağı soğuk süt
İki poşet kremşanti
Orta katlar için
Muz
Çikolata sosu için
1 paket toz çikolata sosu
1 su bardağı süt
Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta sarısı ve beyazını ayıralım.
1 su bardağı şekerin yarısını sarısına yarısını beyazına ekleyip çırpalım.
Yumurta beyazı kar üzere olana kadar çırpalım bir kenara alalım.
Yumurta sarısını köpürene kadar çırpalım.
Üzerine sıcak su ve kuru materyalleri eleyip mikser ile karıştıralım.
En son yumurta beyazını azar azar ekleyip katlamalı olarak karıştıralım yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba harcı boşaltalım.
Bir kaç defa tezgaha kalıbı kaldırıp yavaşça bırakalım içindeki hava kabarcıkları çıksın.
175 derece fırında 30 dk kadar pişirelim.
Krema için tereyağı vanilin ve krema hariç bütün gereçleri ekleyip karıştıralım ve koyu kıvam alana kadar pişirelim.
En son tereyağı vanilin ekleyip altını kapatalım ve soğutalım.
Soğuduktan sonra çiğ kremayı ekleyip mikser ile çırpalım. Bu ortada çikolata sosu nu pişirelim süt ve çikolata sosu nu bir tencereye alalım yoğunlaşana kadar pişirelim ve soğuması için kenara alalım.
Pişen keki tel ızgara üzerine aykırı çevirip soğutalım ve 4 kat olarak keselim ip yahut bıçakla 3 kat olarak da ayırabilirsiniz.
Ortasına çokça krema sürelim ve muz dilimleri yerleştirelim.
Bütün katları bu halde yapalım.
Üzerine sürmek için krem santiyi hazırlayıp sürelim.
Soğuyan çikolata sosundan sıkma poşetine alıp pastanın kenarına sıkalım ve üzerine çapraz şeritler yapalım.
Krem şanti den biraz sıkma torbası na koyup kenarlara sıkalım.
Üzerine şekillendirmek için çay kaşığının karşıtını çikolata sosuna batırıp pastanın kenarındaki krem şantiye kaşığın karşıtıyla dokunalım. Umarım anlayabilmişimdir ınstagram da yapılışı var deneyecek olanlara afiyet olsun inşallah.
Pandispanya nasıl yapılır
5 adet büyük uzunluk yumurta
1su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1 su bardağı tepeleme nişasta
1 su bardağı tepeleme un
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
Çikolatalı kreması için
1 litre süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
50 gram bitter çikolata
50 gram tereyağ
1 paket şekerli vanilin
Yarım paket çiğ krema
Üzerine sürülen kreması için
1,5 su bardağı soğuk süt
İki poşet kremşanti
Orta katlar için
Muz
Çikolata sosu için
1 paket toz çikolata sosu
1 su bardağı süt
Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta sarısı ve beyazını ayıralım.
1 su bardağı şekerin yarısını sarısına yarısını beyazına ekleyip çırpalım.
Yumurta beyazı kar üzere olana kadar çırpalım bir kenara alalım.
Yumurta sarısını köpürene kadar çırpalım.
Üzerine sıcak su ve kuru materyalleri eleyip mikser ile karıştıralım.
En son yumurta beyazını azar azar ekleyip katlamalı olarak karıştıralım yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba harcı boşaltalım.
Bir kaç defa tezgaha kalıbı kaldırıp yavaşça bırakalım içindeki hava kabarcıkları çıksın.
175 derece fırında 30 dk kadar pişirelim.
Krema için tereyağı vanilin ve krema hariç bütün gereçleri ekleyip karıştıralım ve koyu kıvam alana kadar pişirelim.
En son tereyağı vanilin ekleyip altını kapatalım ve soğutalım.
Soğuduktan sonra çiğ kremayı ekleyip mikser ile çırpalım. Bu ortada çikolata sosu nu pişirelim süt ve çikolata sosu nu bir tencereye alalım yoğunlaşana kadar pişirelim ve soğuması için kenara alalım.
Pişen keki tel ızgara üzerine aykırı çevirip soğutalım ve 4 kat olarak keselim ip yahut bıçakla 3 kat olarak da ayırabilirsiniz.
Ortasına çokça krema sürelim ve muz dilimleri yerleştirelim.
Bütün katları bu halde yapalım.
Üzerine sürmek için krem santiyi hazırlayıp sürelim.
Soğuyan çikolata sosundan sıkma poşetine alıp pastanın kenarına sıkalım ve üzerine çapraz şeritler yapalım.
Krem şanti den biraz sıkma torbası na koyup kenarlara sıkalım.
Üzerine şekillendirmek için çay kaşığının karşıtını çikolata sosuna batırıp pastanın kenarındaki krem şantiye kaşığın karşıtıyla dokunalım. Umarım anlayabilmişimdir ınstagram da yapılışı var deneyecek olanlara afiyet olsun inşallah.