Son konular

Yassı Kadayıf (Taş Kadayıf)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Yassı Kadayıf (Taş Kadayıf) Tanımı İçin Gereçler

Hamuru ı̇çin;
Yarım su bardağı ılık su
1 çay kaşığı toz kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım su bardağı irmik
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı kadar ılık su ( azar azar ek edilecek )
İçi için;
İri çekilmiş ceviz içi
Kızartmak ı̇çin;
Bol sıvı yağı
1 adet yumurta
Şerbeti ı̇çin;
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon

Yassı Kadayıf (Taş Kadayıf) Tanımı Yapılışı

Derin bir tencereye şerbeti için su, şeker ve limon damlası ekleyip kaynatın.
Kaynamaya başlayınca 15 dk sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakın.
Hamuru için bir kasenin içerisine ılık su, maya ve şeker eklenip düzgünce karıştırın ve bir kenarda 5 dk kadar bekletin.
Yoğurma kabına elenmiş un, irmik ve tuz eklenip düzgünce karıştırın.
Üzerine şekerli mayalı su karışımını ekleyip yeterlice karıştırın.
Hamurun kıvamını ayarlamak için azar azar 1 su bardağı kadar da ılık su ekleyip yeterlice karıştırılarak krep hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın.
Hazırlanan karışımın üzerine streç sinema geçirip 20 dk mayalandırın.
Mayalanan hamuru bir sürahiye alın. (hamurun kıvamı çok kalın olursa üzerine bir ölçü daha su ek edebilirsiniz)
Ocağa yapışmaz tavayı koyup ocağın altı harlı olacak biçimde yeterlice açılıp tavayı güzelce kızdırın.
Düzgünce kızmış tavaya hamuru dökün.
Hamurun üzeri göz göz olunca hamurun yüzeyi pişme kıvamına gelince kadayıfları ocaktan alın. ( burada ocağın harlı ateşte olması çok değerli yoksa hamurun altı kızarmıyor).
Tüm hamur bitene kadar bu süreçlere devam edin.
Pişen kadayıfların içine ceviz içi koyup kenarları birleştirilip yapıştırın.
Bir tencereye bol sıvı yağı eklenip yağı ısıtın.
Çukur bir tabakta yumurtayı çırpın.
Kadayıfları yumurtaya batırıp güzelce ısınmış yağda kızartın.
Kızaran kadayıflar soğumuş şerbete atılıp 10-15 saniye kadar bekletilip çıkartılır.
Kadayıflar bitip servis tabağına koyulunca kalan şerbet üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Taş Kadayıf Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1,5 su bardağı un 1 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı kuru maya (10gr) 1 tatlı kaşığı şeker Yarım çay kaşığı tuz İçerisi için; İri dövülmüş 1 yahut 1, 5 su bardağı ceviz Kızartmak için; Sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Pizza Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı un 1 paket instant maya (ya da yarım paket yaş maya) 1 yemek kaşığı toz şeker Yarım yemek kaşığı tuz 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1, 5 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt Sosu ı̇çin; 2 su bardağı domates salçası 1 tane rendelenmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 500 gram tepsi için: Yarım kilo yaş kadayıf 250 gram ceviz+1 çorba kaşığı şeker 200 gram tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ Şerbet için: 3’5 su bardağı şeker 4 su bardağı su 2 dilim limon suyu Önemli kaynamaya başladıktan sonra 15 dk kaynasın koyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kıymalı Pide Tanımı İçin Materyaller 1.5 su bardağı ılık süt 1.5 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kuru maya 1 çay kaşığı şeker Un (Ele yapışmayan hamur olucak) İç materyal: 400 gram kıyma 2 adet orta uzunluk soğan rendelenmiş 4 adet yeşil kol biber 2 adet domates 3 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Karpatka Tanımı İçin Gereçler Kreması ı̇çin materyaller; 125 gram margarin 2 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı nişasta 1,5 yemek kaşığı un 1 adet yumurta sarısı 2 paket vanilin Hamuru ı̇çin; 125 gram margarin 1 su bardağı su Yarım çay kaşığı tuz 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt