Yayla Çorbası (En Kolay Hali) Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı pirinç
4 su bardağı su
1 -2 yemek kaşığı yağ ( tereyağı yahut zeytinyağı tercih sizin )
Nane
Yayla Çorbası (En Kolay Hali) Tanımı Yapılışı
Yoğurt, yumurta sarısı, un ve pirinci tencereye koyun.
Ocağın üstüne koyun ve karıştırmaya başlayın.
Yoğurt kaynamaya başlayınca yavaş yavaş suyu ekleyin.
Altını kısın ve pirinçler pişene kadar kaynatın.
Daha sonra tereyağını eritip nanesini ekleyin.
5-10 saniye kalması kâfi. Sosu çorbaya ekleyip servis edebilirsiniz.
Yayla çorbası kaldıkça daha kıvamlı hale gelir.
Servis etmeden evvel çok kıvamlıysa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı pirinç
4 su bardağı su
1 -2 yemek kaşığı yağ ( tereyağı yahut zeytinyağı tercih sizin )
Nane
Yayla Çorbası (En Kolay Hali) Tanımı Yapılışı
Yoğurt, yumurta sarısı, un ve pirinci tencereye koyun.
Ocağın üstüne koyun ve karıştırmaya başlayın.
Yoğurt kaynamaya başlayınca yavaş yavaş suyu ekleyin.
Altını kısın ve pirinçler pişene kadar kaynatın.
Daha sonra tereyağını eritip nanesini ekleyin.
5-10 saniye kalması kâfi. Sosu çorbaya ekleyip servis edebilirsiniz.
Yayla çorbası kaldıkça daha kıvamlı hale gelir.
Servis etmeden evvel çok kıvamlıysa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun