Yayla Çorbası (Nefis Lezzet Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
Terbiyesi için;
1 su bardağı yoğurt
1,5 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı su
Çorba için;
1 küçük çay bardağı arpa şehriye
1yemek kaşığı sıvı yağ
6 su bardağı su
Sosu için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı kurumuş nane
Yayla Çorbası (Nefis Lezzet Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağı ve şehriyeyi alalım, 2 dakika kızarmadan kavuralım. Böylece çorba daha lezzetli olur ve çorba pişince şehriyeler şişmez çorbada güzel durur. 6 su bardağı sıcak suyu ekleyelim 7-8 dakika kaynasın.
Sos malzemelerini verilen miktarda pürüzsüz olacak şekilde karıştırıp, çorbanın suyundan bir kepçe içine katıp ılıklaştıralım ve karıştırarak kaynayan şehriye ye ilave edelim.
Kaynayınca ya kadar karıştıralım kaynadıktan sonra tuzunu ilave edelim. Şehriyeler yumuşayınca ocaktan alalım.
Sosluğun içine yağları alalım ısınınca naneyi ekleyip, karıştıralım. Nanenin güzel kokusu yayılınca ocaktan alarak çorbanın üzerine dökelim.
Tencerenin kapağını kapatmayalım. Çorba ılıklaşınca kapatalım. Mis gibi yayla çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun.
Yayla Çorbası (Nefis Lezzet Tam Ölçülü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Terbiyesi için;
1 su bardağı yoğurt
1,5 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı su
Çorba için;
1 küçük çay bardağı arpa şehriye
1yemek kaşığı sıvı yağ
6 su bardağı su
Sosu için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı kurumuş nane
Yayla Çorbası (Nefis Lezzet Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağı ve şehriyeyi alalım, 2 dakika kızarmadan kavuralım. Böylece çorba daha lezzetli olur ve çorba pişince şehriyeler şişmez çorbada güzel durur. 6 su bardağı sıcak suyu ekleyelim 7-8 dakika kaynasın.
Sos malzemelerini verilen miktarda pürüzsüz olacak şekilde karıştırıp, çorbanın suyundan bir kepçe içine katıp ılıklaştıralım ve karıştırarak kaynayan şehriye ye ilave edelim.
Kaynayınca ya kadar karıştıralım kaynadıktan sonra tuzunu ilave edelim. Şehriyeler yumuşayınca ocaktan alalım.
Sosluğun içine yağları alalım ısınınca naneyi ekleyip, karıştıralım. Nanenin güzel kokusu yayılınca ocaktan alarak çorbanın üzerine dökelim.
Tencerenin kapağını kapatmayalım. Çorba ılıklaşınca kapatalım. Mis gibi yayla çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun.
Yayla Çorbası (Nefis Lezzet Tam Ölçülü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı