Yayla Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 su bardağı sıcak su (tavuk yahut kemik suyu)
Tuz
Terbiyesi için;
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
Yayla Çorbası Tanımı Yapılışı
Birinci olarak pirinçler yıkanarak suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Yayla çorbamızın terbiyesi için başka taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede yeterlice çırpılır.
Pişen pirinçlere varsa et ya da kemik suyu yoksa 3 su bardağı sıcak su ek edilir.
Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınarak yavaş yavaş alınıp terbiyeye ek edilir.
Yavaşça sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ek edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
Üzerine sos için kuru nane eritilmiş tereyağında kızdırılarak servis edilir.
Not: çorbamız bekledikçe yoğunlaşabilir, servis öncesi sıcak su ekleyerek kıvamını istediğiniz formda ayarlayabilirsiniz.
1 çay bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 su bardağı sıcak su (tavuk yahut kemik suyu)
Tuz
Terbiyesi için;
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
Yayla Çorbası Tanımı Yapılışı
Birinci olarak pirinçler yıkanarak suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Yayla çorbamızın terbiyesi için başka taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede yeterlice çırpılır.
Pişen pirinçlere varsa et ya da kemik suyu yoksa 3 su bardağı sıcak su ek edilir.
Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınarak yavaş yavaş alınıp terbiyeye ek edilir.
Yavaşça sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ek edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
Üzerine sos için kuru nane eritilmiş tereyağında kızdırılarak servis edilir.
Not: çorbamız bekledikçe yoğunlaşabilir, servis öncesi sıcak su ekleyerek kıvamını istediğiniz formda ayarlayabilirsiniz.