Yayla Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 çay bardağı baldo pirinç
7-8 su bardağı su
6 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Pulbiber
Yayla Çorbası Tanımı Yapılışı
Pirinci yıkayın ve derin bir tencerede su ile haşlamaya başlayın.
Bir kasede: yoğurt, un yumurtayı çırpın.
Biraz çorbanın suyu ile sosu açın.
Pirinçler güzelce şiştikten sonra sosu çorbaya ek edin ve bir yandan karıştırın.
Kısık ateşte kaynamaya bırakın, tuz ekleyin.
Başka taraftan yağı eritip nane ile karıştırın.
Dilerseniz pul biber kullanabilirsiniz.
Servis etmeden evvel sostan çorbaya ek ederek sunun.
Afiyet olsun.
1 çay bardağı baldo pirinç
7-8 su bardağı su
6 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Pulbiber
Yayla Çorbası Tanımı Yapılışı
Pirinci yıkayın ve derin bir tencerede su ile haşlamaya başlayın.
Bir kasede: yoğurt, un yumurtayı çırpın.
Biraz çorbanın suyu ile sosu açın.
Pirinçler güzelce şiştikten sonra sosu çorbaya ek edin ve bir yandan karıştırın.
Kısık ateşte kaynamaya bırakın, tuz ekleyin.
Başka taraftan yağı eritip nane ile karıştırın.
Dilerseniz pul biber kullanabilirsiniz.
Servis etmeden evvel sostan çorbaya ek ederek sunun.
Afiyet olsun.