Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı pirinç
3 su bardağı su
3 su bardağı ılık su
İsteğe bağlı kemik suyu veya tavuk suyu
Tuz
Terbiyesi için
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
İsteğe bağlı kekik
Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 çay bardağı pirincin üzerine 3 su bardağı su ekliyoruz pirinçler yumuşayana kadar aygazda tutuyoruz.
Pirinçlerimiz yumuşadıktan sonra 3 su bardağı ılık su ile birlikte kemik suyu veya tavuk suyu da ekleyebilirsiniz (Kemik suyu veya tavuk suyu isteğe bağlı)
Tencere eklediğimiz su kaynaya dururken terbiyesini yapmaya başlıyoruz. 1 adet yumurta sarısını, 1, 5 su bardağı yoğurt ve 1 yemek kaşığı unumuzu bir kaseye koyuyoruz ve onları karıştırıyoruz.
Aygaza koyduğumuz tencerenin içinden kepçe ile kaynayan sudan alıp terbiyemize döküyoruz (Kesmemesi için)
Ondan sonra terbiyemizi yavaşça tencereye dökerek karıştırıyoruz. Ve tenceremiz deki çorbamız kaynayana kadar durmadan karıştırıyoruz ki çorbamız kesmesin.
Çorbamız kaynadıktan sonra göz kararı tuz katarak 2 dakika daha karıştırıyoruz. Sonra aygazımızın altını söndürüyoruz.
Bu arada sosumuz da ayarlıyoruz. Sosta babamıza 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı kuru nanemizi katıyoruz, isteğe bağlı kekik ne katabiliriz.
Sosumuzu ayarladıktan sonra çorbamızı işine dökerek gibi güzel karıştırıyoruz. Şimdiden afiyetler olsun
Yayla Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı pirinç
3 su bardağı su
3 su bardağı ılık su
İsteğe bağlı kemik suyu veya tavuk suyu
Tuz
Terbiyesi için
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
İsteğe bağlı kekik
Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 çay bardağı pirincin üzerine 3 su bardağı su ekliyoruz pirinçler yumuşayana kadar aygazda tutuyoruz.
Pirinçlerimiz yumuşadıktan sonra 3 su bardağı ılık su ile birlikte kemik suyu veya tavuk suyu da ekleyebilirsiniz (Kemik suyu veya tavuk suyu isteğe bağlı)
Tencere eklediğimiz su kaynaya dururken terbiyesini yapmaya başlıyoruz. 1 adet yumurta sarısını, 1, 5 su bardağı yoğurt ve 1 yemek kaşığı unumuzu bir kaseye koyuyoruz ve onları karıştırıyoruz.
Aygaza koyduğumuz tencerenin içinden kepçe ile kaynayan sudan alıp terbiyemize döküyoruz (Kesmemesi için)
Ondan sonra terbiyemizi yavaşça tencereye dökerek karıştırıyoruz. Ve tenceremiz deki çorbamız kaynayana kadar durmadan karıştırıyoruz ki çorbamız kesmesin.
Çorbamız kaynadıktan sonra göz kararı tuz katarak 2 dakika daha karıştırıyoruz. Sonra aygazımızın altını söndürüyoruz.
Bu arada sosumuz da ayarlıyoruz. Sosta babamıza 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı kuru nanemizi katıyoruz, isteğe bağlı kekik ne katabiliriz.
Sosumuzu ayarladıktan sonra çorbamızı işine dökerek gibi güzel karıştırıyoruz. Şimdiden afiyetler olsun
Yayla Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı