Yayla Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı pirinç
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı tepeleme un
Tuz
Sos İçin
Nane
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yayla Çorbası Tanımı Yapılışı
Pirinci 4 çay bardağı su ile haşlayalım.
Haşlanınca üzerine yoğurt, un ve yumurta sarısını ekleyip aralıksız karıştırarak pişirelim (Aralıksız karıştırmazsak yoğurt kesilir)
Çorba ağırlaşınca ocağın altını kısalım. Kaynayana kadar pişirmeye devam edelim.
Ocağı kapadıktan sonra tuzu ekleyip biraz karıştıralım.
Başka bir kapta tereyağı ve zeytinyağını kızdırıp naneyi ekleyelim, çorbanın üzerine dökelim. Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun
1 çay bardağı pirinç
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı tepeleme un
Tuz
Sos İçin
Nane
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yayla Çorbası Tanımı Yapılışı
Pirinci 4 çay bardağı su ile haşlayalım.
Haşlanınca üzerine yoğurt, un ve yumurta sarısını ekleyip aralıksız karıştırarak pişirelim (Aralıksız karıştırmazsak yoğurt kesilir)
Çorba ağırlaşınca ocağın altını kısalım. Kaynayana kadar pişirmeye devam edelim.
Ocağı kapadıktan sonra tuzu ekleyip biraz karıştıralım.
Başka bir kapta tereyağı ve zeytinyağını kızdırıp naneyi ekleyelim, çorbanın üzerine dökelim. Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun