Yayla Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 çay bardağı pirinç
3 su bardağı su
3 su bardağı sıcak su
Tuz
1 yumurta sarısı
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yayla Çorbası Tanımı Yapılışı
Pirinçleri yıkayıp tencereye alıyoruz.
3 su bardağı su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
3 su bardağı sıcak su ekliyoruz.
Terbiyesi için bir kapta 1 yumurta 1, 5 su bardağı yoğurt ve 1 yemek kaşığı unu karıştırıyoruz daha sonra çorbanın suyundan terbiyeye 2 kepçe ekleyip karıştırıyoruz.
Terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyerek karıştıralım kaynayınca ocağı kapatalım.
Tavada yağı eritip biber ve naneyi ekleyelim bir müddet sonra yağı ister tencereye ister serviste tabakların üzerine ekleyelim ve çorbanız hazır afiyet olsun
1 çay bardağı pirinç
3 su bardağı su
3 su bardağı sıcak su
Tuz
1 yumurta sarısı
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yayla Çorbası Tanımı Yapılışı
Pirinçleri yıkayıp tencereye alıyoruz.
3 su bardağı su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
3 su bardağı sıcak su ekliyoruz.
Terbiyesi için bir kapta 1 yumurta 1, 5 su bardağı yoğurt ve 1 yemek kaşığı unu karıştırıyoruz daha sonra çorbanın suyundan terbiyeye 2 kepçe ekleyip karıştırıyoruz.
Terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyerek karıştıralım kaynayınca ocağı kapatalım.
Tavada yağı eritip biber ve naneyi ekleyelim bir müddet sonra yağı ister tencereye ister serviste tabakların üzerine ekleyelim ve çorbanız hazır afiyet olsun