Yaz Yemeği Patlıcan Tanımı İçin Gereçler
5 adet kemer patlıcanı
1 baş sarımsak
1 büyük uzunluk soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Zeytinyağı
Yaz Yemeği Patlıcan Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanlar alacalı soyulur ve tuzlu suda bekletilir. ( acı tadı çıksın ve beklerken kararma yapmasın diye) domatesler kabuğu soyulur ve minik minik doğranır soğanlar küp küp yemeklik doğranır sarımsaklar iri halde doğranır.
Tencereye zeytinyağı konulur içerisine soğan ve sarımsaklar konur kavrulur pembeleşince içerisine salça eklenir biraz kavrulur sonra domates eklenir 2-3 sefer çevrilir karıştırılır.
Sonra suyunu süzdüğümüz tabi tuzundan arındığına emin olduğumuzda patlıcanlar tencereye eklenir tuz eklenir ve karıştırılır tencerenin ağzı kapatılır.
Kaynayana kadar ocağın altı açık kalır kaynadıktan sonra içerisine su katılır ve kaynayana kadar bekletilir. Su kaynadıktan sonra ocağın altı yeterlice kısılır ve pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Not : Patlıcan narin bir zerzevat olduğu için pişirme esnasında çok karıştırılmaz erir yoksa.
5 adet kemer patlıcanı
1 baş sarımsak
1 büyük uzunluk soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Zeytinyağı
Yaz Yemeği Patlıcan Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanlar alacalı soyulur ve tuzlu suda bekletilir. ( acı tadı çıksın ve beklerken kararma yapmasın diye) domatesler kabuğu soyulur ve minik minik doğranır soğanlar küp küp yemeklik doğranır sarımsaklar iri halde doğranır.
Tencereye zeytinyağı konulur içerisine soğan ve sarımsaklar konur kavrulur pembeleşince içerisine salça eklenir biraz kavrulur sonra domates eklenir 2-3 sefer çevrilir karıştırılır.
Sonra suyunu süzdüğümüz tabi tuzundan arındığına emin olduğumuzda patlıcanlar tencereye eklenir tuz eklenir ve karıştırılır tencerenin ağzı kapatılır.
Kaynayana kadar ocağın altı açık kalır kaynadıktan sonra içerisine su katılır ve kaynayana kadar bekletilir. Su kaynadıktan sonra ocağın altı yeterlice kısılır ve pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Not : Patlıcan narin bir zerzevat olduğu için pişirme esnasında çok karıştırılmaz erir yoksa.