Yedikçe Yediren Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler
5 su bardağı süt
1 su bardağı + 1 dolu yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı kakao
50 gr margarin yada tereyağı
1 paket şekerli vanilin
Varsa 1 yemek kaşığı sürülebilir çikolata yada sade paket çikolata 40 gr yeterli geliyor.
İçi için;
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı hindistan cevizi (isteğe bağlı)
Üzeri için
1 paket sade burçak bisküvi
3 yemek kaşığı hindistan cevizi (isteğe bağlı, sevmiyorsanız bisküviyi arttırabilirsiniz.)
Yedikçe Yediren Saray Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
En başta bisküvileri ister robottan geçirin, isterseniz buzdolabı poşetine koyup ağzını sıkıca bağlayıp un ufak olana kadar ezin.
Hindistan cevizi ile karıştırıp tepsiye dümdüz ve her yer kapanacak şekilde yayın.Tabanımız hazır.
Daha sonra sütü bir tencereye alıp üzerine un,şeker,kakao ekleyip pütürlü kalmayacak şekilde ocağa koymadan önce güzelce çırpalım.
Daha sonra ocağa alıp karıştırarak orta ateşte pişirelim.
Kıvam alıp göz göz olduktan sonra altını kapatıp önce ekleyecekseniz çikolatayı ekleyip bir tur karıştıralım.
Margarin ve vanilya şekerini de ekleyip yağ iyice eriyene kadar karıştıralım.
Yağ eridikten sonra tencerenin kapağını kapatalım.
Bu tatlıya 5 su bardağı süt koyunca süt şişesinin dibinde yarım bardak kadar süt kalıyor, üzerine biraz su eklemesi yapıp iyice çalkalayın böylece krem şantiyi çırpmak için ayrıca süt almanıza gerek kalmıyor.
Ayrı bir kaba kremşantiyi ve sulu süt karışımından bir su bardağı alıp tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpalım. Hemen dolaba kaldıralım.
Kakaolu muhallebiyi tepsiye soğutmadan hızlıca dökelim ve her yere eşit olacak şekilde yayalım. Bu işlemi hızlıca yapmalısınız çünkü muhallebi oldukça hızlı soğuyup katılaşmaya başlıyor.Spatula ile yaymaya çalışırken de altındaki bisküvi ile birlikte kayıp yayılmakta zorlaşıyor.
Muhallebiyi yaydıktan sonra 15-20 dakika dolaba kaldırıp soğutuyoruz ve üzerine kremşantiyi yayıyoruz ,bu şekilde bence bir gece beklerse müthiş derecede sarılma kolaylığı oluyor fakat vaktiniz yok diyelim ki 1-2 saat mutlaka dolapta bekledikten sonra sarmanızı öneririm.
Sarma işleminde boyutlarını dilediğiniz gibi ayarlayıp kesin kenarlar tepsiye çok yapışıyor parmağınızla hafif kenarları kaldırıp yuvarlayın bisküviler ile hareket ederseniz çok kolay olacaktır.Çünkü onlar tepsiye hiç yapışmadığından sorun olmuyor.
Hepsini sardıktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Not; Çikolatasız da lezzetli çikolata eklendiğinde lezzetine lezzet katıyor. İsteğe bağlı koyabilirsiniz. Çikolata koyuyorsanız şekeri bir parmak eksik ekleyin.
Yedikçe Yediren Saray Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı süt
1 su bardağı + 1 dolu yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı kakao
50 gr margarin yada tereyağı
1 paket şekerli vanilin
Varsa 1 yemek kaşığı sürülebilir çikolata yada sade paket çikolata 40 gr yeterli geliyor.
İçi için;
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı hindistan cevizi (isteğe bağlı)
Üzeri için
1 paket sade burçak bisküvi
3 yemek kaşığı hindistan cevizi (isteğe bağlı, sevmiyorsanız bisküviyi arttırabilirsiniz.)
Yedikçe Yediren Saray Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
En başta bisküvileri ister robottan geçirin, isterseniz buzdolabı poşetine koyup ağzını sıkıca bağlayıp un ufak olana kadar ezin.
Hindistan cevizi ile karıştırıp tepsiye dümdüz ve her yer kapanacak şekilde yayın.Tabanımız hazır.
Daha sonra sütü bir tencereye alıp üzerine un,şeker,kakao ekleyip pütürlü kalmayacak şekilde ocağa koymadan önce güzelce çırpalım.
Daha sonra ocağa alıp karıştırarak orta ateşte pişirelim.
Kıvam alıp göz göz olduktan sonra altını kapatıp önce ekleyecekseniz çikolatayı ekleyip bir tur karıştıralım.
Margarin ve vanilya şekerini de ekleyip yağ iyice eriyene kadar karıştıralım.
Yağ eridikten sonra tencerenin kapağını kapatalım.
Bu tatlıya 5 su bardağı süt koyunca süt şişesinin dibinde yarım bardak kadar süt kalıyor, üzerine biraz su eklemesi yapıp iyice çalkalayın böylece krem şantiyi çırpmak için ayrıca süt almanıza gerek kalmıyor.
Ayrı bir kaba kremşantiyi ve sulu süt karışımından bir su bardağı alıp tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpalım. Hemen dolaba kaldıralım.
Kakaolu muhallebiyi tepsiye soğutmadan hızlıca dökelim ve her yere eşit olacak şekilde yayalım. Bu işlemi hızlıca yapmalısınız çünkü muhallebi oldukça hızlı soğuyup katılaşmaya başlıyor.Spatula ile yaymaya çalışırken de altındaki bisküvi ile birlikte kayıp yayılmakta zorlaşıyor.
Muhallebiyi yaydıktan sonra 15-20 dakika dolaba kaldırıp soğutuyoruz ve üzerine kremşantiyi yayıyoruz ,bu şekilde bence bir gece beklerse müthiş derecede sarılma kolaylığı oluyor fakat vaktiniz yok diyelim ki 1-2 saat mutlaka dolapta bekledikten sonra sarmanızı öneririm.
Sarma işleminde boyutlarını dilediğiniz gibi ayarlayıp kesin kenarlar tepsiye çok yapışıyor parmağınızla hafif kenarları kaldırıp yuvarlayın bisküviler ile hareket ederseniz çok kolay olacaktır.Çünkü onlar tepsiye hiç yapışmadığından sorun olmuyor.
Hepsini sardıktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Not; Çikolatasız da lezzetli çikolata eklendiğinde lezzetine lezzet katıyor. İsteğe bağlı koyabilirsiniz. Çikolata koyuyorsanız şekeri bir parmak eksik ekleyin.
Yedikçe Yediren Saray Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı