Son konular

Yedikçe Yedirten Etli Çiğ Köfte

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Yedikçe Yedirten Etli Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
500 gram çiğ köftelik esmer bulgur
250 gram yağsız kıyma (Çiğ köftelik)
1 büyük soğan
3 adet domates
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı acı/tatlı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı pul biber
1,5 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon
1 adet limon
1/2 (yarım) çay bardağı nar ekşisi
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz
1/2 (yarım) demet maydanoz
1/2 (yarım) demet nane
4-5 taze soğan
Yoğurmak için;
Bir ölçü buz

Yedikçe Yedirten Etli Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Domateslerimizi rendeleyelim. Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayalım (Dilerseniz rendelebilirsiniz) çiğ köfte tepsimize doğradığımız soğan ve sarımsakla birlikte salçalar ve baharatları ekleyip 5-10 dakika yoğurur biçimde büsbütün karışmasını sağlayalım.
Daha sonra bulgurumuzu ekleyip rendelenmiş domatesleri üzerine ekleyerek yoğuralım. Yoğurma sürecine 15-20 dakika devam edelim. Orta ara buz ekleyerek bulgurun şişmesini engelleyelim.
Bu müddetin sonunda kıymamızı ekleyerek 1 saat kadar yoğuralım. Sonrasında 20 dakika dinlenmeye bırakalım. Daha sonra limon, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyip 5 dakika daha yoğuralım.
Son olarak nane, maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyarak çiğköfteye ekleyelim, karıştıralım. Servise hazır afiyet olsun.
Yedikçe Yedirten Etli Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Yedikçe Yedirten Etsiz Çiğ Köfte Tanımı İçin Materyaller 3,5 su bardağı ince bulgur 4 dolu yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı biber salçası (Hafif acılı) 1 tane domates 1-2 tane soğan 3 diş sarımsak Zeytinyağı 3 yemek kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kısır Adana Yöntemi (Yedikçe Yedirten) Tanımı İçin Malzemeler 4 su bardağı pilavlık bulgur yahut ince bulgur 1 yemek kaşığı biber salçası Yarım yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon Tuz 1 su bardağı zeytinyağı 5 kol yeşil soğan Marul Yeşil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Domates Soslu Makarna (Yedikçe Yedirten) Tanımı İçin Malzemeler 1 paket makarna 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Kaynar su Domates sosu için: 1 soğan 7 yemek kaşığı domates konservesi yahut 3 domates rendesi 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber Yarım çay bardağı zeytinyağı alanda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Buzlu Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı çiğ köftelik esmer bulgur 1 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak 2 adet orta boy domates Yarım demet maydanoz 2 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kimyon 2 tatlı kaşığı pul biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Yedikçe Yedirten Havuçlu Kıymalı Börek (Hazır Yufkadan) Tanımı İçin Malzemeler 6 adet yufka 1su bardağı 2 parmak eksik süt 1 çay bardağı yoğurt 2 tane yumurta 1 ‘ inin sarısı üstüne 1 çay kaşığı kabartma tozu Susam Çörek otu İç harcı için; 250 gr kıyma 1 orta uzunluk kuru soğan 2 adet havuç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt