Yedikçe Yedirten Kolay Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Portakal sos için;
2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı toz
İrmik tatlısı için;
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
Yedikçe Yedirten Kolay Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tencerede portakal sosumuzu hazırlayalım. 2 su bardağı portakal suyunu tencereye alalım. Üzerine nişasta ve şekeri ekleyip çırpıcıyla topak kalmayacak şekilde karıştırıp ocağa verelim muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım
Baton kek kalıbına streç film serelim kalıbınız yoksa borcamdada yapabilirsiniz borcamı ıslatmayız yeterli muhallebi kıvamına gelen sosumuzu streç filmin üzerine dökelim ve bir kenara alalım.
İrmik tatlısı için; vanilya kakao ve tereyağı hariç bütün malzemeleri tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Tatlımız yoğunlaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyelim.
Muhallebinin yarısını portakal sosumuzun üzerine dökelim diğer yarısına da 2 yemek kaşığı kakao ekleyip karıştıralım kıvamı çok yoğunsa 2 yemek kaşığı süt ekleyebilirsiniz
Bu şekilde irmik tatlısının diğer yarısınıda üstüne döküp üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az 3,4 saat dinlendirelim harika bir lezzet oluyor mutlaka denemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun
Yedikçe Yedirten Kolay Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Portakal sos için;
2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı toz
İrmik tatlısı için;
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
Yedikçe Yedirten Kolay Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tencerede portakal sosumuzu hazırlayalım. 2 su bardağı portakal suyunu tencereye alalım. Üzerine nişasta ve şekeri ekleyip çırpıcıyla topak kalmayacak şekilde karıştırıp ocağa verelim muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım
Baton kek kalıbına streç film serelim kalıbınız yoksa borcamdada yapabilirsiniz borcamı ıslatmayız yeterli muhallebi kıvamına gelen sosumuzu streç filmin üzerine dökelim ve bir kenara alalım.
İrmik tatlısı için; vanilya kakao ve tereyağı hariç bütün malzemeleri tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Tatlımız yoğunlaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyelim.
Muhallebinin yarısını portakal sosumuzun üzerine dökelim diğer yarısına da 2 yemek kaşığı kakao ekleyip karıştıralım kıvamı çok yoğunsa 2 yemek kaşığı süt ekleyebilirsiniz
Bu şekilde irmik tatlısının diğer yarısınıda üstüne döküp üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az 3,4 saat dinlendirelim harika bir lezzet oluyor mutlaka denemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun
Yedikçe Yedirten Kolay Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı