Son konular

Yedikçe Yedirten Kolay Portakallı İrmik Tatlısı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Yedikçe Yedirten Kolay Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Portakal sos için;
2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı toz
İrmik tatlısı için;
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt

Yedikçe Yedirten Kolay Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tencerede portakal sosumuzu hazırlayalım. 2 su bardağı portakal suyunu tencereye alalım. Üzerine nişasta ve şekeri ekleyip çırpıcıyla topak kalmayacak şekilde karıştırıp ocağa verelim muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım
Baton kek kalıbına streç film serelim kalıbınız yoksa borcamdada yapabilirsiniz borcamı ıslatmayız yeterli muhallebi kıvamına gelen sosumuzu streç filmin üzerine dökelim ve bir kenara alalım.
İrmik tatlısı için; vanilya kakao ve tereyağı hariç bütün malzemeleri tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Tatlımız yoğunlaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyelim.
Muhallebinin yarısını portakal sosumuzun üzerine dökelim diğer yarısına da 2 yemek kaşığı kakao ekleyip karıştıralım kıvamı çok yoğunsa 2 yemek kaşığı süt ekleyebilirsiniz
Bu şekilde irmik tatlısının diğer yarısınıda üstüne döküp üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az 3,4 saat dinlendirelim harika bir lezzet oluyor mutlaka denemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun
Yedikçe Yedirten Kolay Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Portakal sosu için; 3 yemek kaşığı nişasta 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker 2 su bardağı portakal suyu Muhallebi için; 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı irmik 5 su bardağı süt (1 litre) 1 paket vanilya Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler Portakallı muhallebi için : 2 su bardağı portakal suyu (Ben taze sıktım siz isterseniz hazır meyve suyu ile de yapabilirsiniz) Yarım su bardağı toz şeker 3 silme yemek kasıgı nişasta Muhallebi için : 1 litre süt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Portakallı İrmik Tatlısı (Görüntüsüyle Şahane Tatlı Çok Seveceksiniz) Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı portakal suyu 1 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı nişasta İrmikli muhallebisi için 1 lt süt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı margarin 1 paket vanilya 1.5 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Yedikçe Yedirten Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 1 litre süt 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 125 gram teremyağı yahut margarin 1 paket vanilya Supangle için gereçler : 2,5 su bardağı süt 4 yemek kaşığı şeker 2 tepeleme kaşık un 2 buçuk yemek kaşığı kakao 1 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler İrmikli muhallebi için; 1 litre süt 9 yemek kaşığı irmik 3 yemek kaşığı hindistan cevizi 9 yemek kaşığı şeker 1 portakal kabuğu rendesi Vanilya Portakal sosu için; 2 tane portakal suyu 1 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı şeker Portakallı İrmik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Üst Alt