Yedikce Yedirten Mukemmel Limonlu Fasulye Salatası Tarifi İcin Malzemeler
*2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
*2 adet kuru soğan piyazlık doğranmış
*1 buyuk veya 2 orta boy kapya biber
*1 buyuk veya 2 orta boy domates
*1 kucuk demet maydanoz
*1 kucuk demet taze nane
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı sumak
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 cay kaşığı kimyon
Sos Malzemesi
*Yarım cay bardağı zeytinyağı
*1 limonun suyu
*1 dolu yemek kaşığı nar ekşisi
Yedikce Yedirten Mukemmel Limonlu Fasulye Salatası Tarifi Yapılışı Merhaba Arkadaşlar
Sizlerle Nefis yedikce yedirten kuru fasulye salatası tarifimi paylaşacağım bence fasulyenin ennn guzel hali budur Gun menulerinde akşam yemeklerinde misafir sofralarında nefis oluyor
Mutlaka Denemenizi oneririm Buyurun yapımına başlayalım
1
*Oncelikle fasulyeleri haşlayalım
*Arkadaşlar ben bu salatayı veya kuru fasulye yemeğini yapmaya karar verdiğim zaman sabahtan fasulyeleri iyice yıkayıp hazır su veya arıtılmış su ile ıslatıyorum bol suyun icinde bekletiyorum eğerki !! hemen haşlayamıyacaksam uzerini kapatıp buzdolabında bekletiyorum ki kokmasın cunku fasulye ve kurubaklagil ceşitleri suda fazla beklerse kotu kokar
*Dolayısıyla buzdolabında beklerse kotu kokmuyor ancak aynı gun veya ertesi gun mutlaka başlanmalı !!
*Oncelikle fasulyelerimizin ıslama suyunu dokelim
*Uzerine eritilmiş veya hazır su ilave edip yeterince tuz ilavesiyle haşlayalım benim aldığım fasulye cok cabuk pişiyor dolayısıyla kaynadıktan sonra 30dakikada kısık ateşte uzeri kapalı lokum gibi pişti
*Fasulyelerimiz pişerken biz soğanlarımızı soyalım yıkayıp fotoğraftaki gibi piyazlik doğrayalım
*Ayrı bir kabin icinde biberi de iyice temizleyip aynı şekilde 2 ye bolelim soğanlar gibi doğrayalım
*Yeşillikleri de iyice yıkayıp incecik doğrayalım
*Şimdi domatesi de kup kup uzerlerine doğrayalım bir kenarda beklesin
Şimdi doğradığımız soğanların uzerine pulbiberi 1 cay kaşığı tuzu ve sumağı serpiştirip karıştıralım
*Elimizle iyice ovalım oldurelim doğradığımız biberi ve yeşillikleri de ilave edip karıştıralım
*Şimdi fasulyelerimiz pişti suyunu suzelim ve ılımaya bırakalım fasulyeler ılıdıktan sonra doğradığımız malzemeleri ilave edelim nazikce karıştıralım
*1 cay kaşığı tuzu ve kimyonu serpiştirip karıştıralım
*İyice karıştırıp biraz bekletelim lezzetler ozdeşleşsin birbirine gecsin
Servis etmeden once butun sos malzemelerini uygun bir kaseye alalım iyice cırpalım karıştıralım Salatamızın uzerine gezdirelim
Nefis salatamız hazır servis tabağımıza alıp afiyetle tuketip ikram edebiliriz
Deneyecek arkadaşlara afiyet Sağlık olsun sevgiyle kalın
Not:: Arkadaşlar dileyen bu salataya Kõzlenmiş Kapya biberde ilave edebilir cok yakışıyor afiyetler olsun sevgiler
*2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
*2 adet kuru soğan piyazlık doğranmış
*1 buyuk veya 2 orta boy kapya biber
*1 buyuk veya 2 orta boy domates
*1 kucuk demet maydanoz
*1 kucuk demet taze nane
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı sumak
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 cay kaşığı kimyon
Sos Malzemesi
*Yarım cay bardağı zeytinyağı
*1 limonun suyu
*1 dolu yemek kaşığı nar ekşisi
Yedikce Yedirten Mukemmel Limonlu Fasulye Salatası Tarifi Yapılışı Merhaba Arkadaşlar
Sizlerle Nefis yedikce yedirten kuru fasulye salatası tarifimi paylaşacağım bence fasulyenin ennn guzel hali budur Gun menulerinde akşam yemeklerinde misafir sofralarında nefis oluyor
Mutlaka Denemenizi oneririm Buyurun yapımına başlayalım
1
*Oncelikle fasulyeleri haşlayalım
*Arkadaşlar ben bu salatayı veya kuru fasulye yemeğini yapmaya karar verdiğim zaman sabahtan fasulyeleri iyice yıkayıp hazır su veya arıtılmış su ile ıslatıyorum bol suyun icinde bekletiyorum eğerki !! hemen haşlayamıyacaksam uzerini kapatıp buzdolabında bekletiyorum ki kokmasın cunku fasulye ve kurubaklagil ceşitleri suda fazla beklerse kotu kokar
*Dolayısıyla buzdolabında beklerse kotu kokmuyor ancak aynı gun veya ertesi gun mutlaka başlanmalı !!
*Oncelikle fasulyelerimizin ıslama suyunu dokelim
*Uzerine eritilmiş veya hazır su ilave edip yeterince tuz ilavesiyle haşlayalım benim aldığım fasulye cok cabuk pişiyor dolayısıyla kaynadıktan sonra 30dakikada kısık ateşte uzeri kapalı lokum gibi pişti
*Fasulyelerimiz pişerken biz soğanlarımızı soyalım yıkayıp fotoğraftaki gibi piyazlik doğrayalım
*Ayrı bir kabin icinde biberi de iyice temizleyip aynı şekilde 2 ye bolelim soğanlar gibi doğrayalım
*Yeşillikleri de iyice yıkayıp incecik doğrayalım
*Şimdi domatesi de kup kup uzerlerine doğrayalım bir kenarda beklesin
Şimdi doğradığımız soğanların uzerine pulbiberi 1 cay kaşığı tuzu ve sumağı serpiştirip karıştıralım
*Elimizle iyice ovalım oldurelim doğradığımız biberi ve yeşillikleri de ilave edip karıştıralım
*Şimdi fasulyelerimiz pişti suyunu suzelim ve ılımaya bırakalım fasulyeler ılıdıktan sonra doğradığımız malzemeleri ilave edelim nazikce karıştıralım
*1 cay kaşığı tuzu ve kimyonu serpiştirip karıştıralım
*İyice karıştırıp biraz bekletelim lezzetler ozdeşleşsin birbirine gecsin
Servis etmeden once butun sos malzemelerini uygun bir kaseye alalım iyice cırpalım karıştıralım Salatamızın uzerine gezdirelim
Nefis salatamız hazır servis tabağımıza alıp afiyetle tuketip ikram edebiliriz
Deneyecek arkadaşlara afiyet Sağlık olsun sevgiyle kalın
Not:: Arkadaşlar dileyen bu salataya Kõzlenmiş Kapya biberde ilave edebilir cok yakışıyor afiyetler olsun sevgiler