Yemelere Doyulmayan Etli Lahana Sarması

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Yemelere Doyulmayan Etli Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo gram kıyma
3 adet kuru soğan
3 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı domates salçası (2 yemek kaşığı iç harcına katılacak 1 yemek kaşığı sos olarak üzerine sulandırıp dökülecek)
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım bağ maydanoz
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, kimyon, kuru nane ( baharatlar isteğe nazaran )
1 adet büyük lahana ( bardak ölçüsü 200 ml )

Yemelere Doyulmayan Etli Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak lahanayı yapraklarına ayırıp iki üç dakika kadar kaynayan suda haşlıyoruz suya bir tatlı kaşığı tuz attım.
Soğanları yemeklik doğrayalım.
Pirinçi yıkayalım.
Geniş bir kabın içine kıyma,soğan ,pirinç, maydanoz, baharatlar ,sıvı yağ, salça hepsini hoş yoğuralım.
Yapraklarımızı saralım tencerenin tabanına lahana kesimleri serelim sardığımız lahanaları hoş dizelim.
Üzerine biraz sıvı yağ gezdirelim .
1 yemek kaşığı domates salçasını sıcak suyla eritip sarmaların üzerine dökelim.
Lahana sarmalarının üzerine çıkana kadar sıcak su koyalım sıcak suyun içine damak tadınıza nazaran tuz atmayı unutmayın.
Sarmaların üzerine tabak kapatıp birinci başta ocak tam açık olsun ,kaynayınca kısık ocakta denetimli pirinçler pişene kadar pişirelim.
Bu materyal listesini yarım ölçekli azaltarak kullana bilirsiniz .ben çok sardım. Tanımımı deneyenlere şimdiden afiyet olsun

Yemelere Doyulmayan Etli Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Yemelere Doyulmayan Mantar Graten Tanımı İçin Materyaller 15 tane küçük mantar 2 tane yeşil biber 1 tane domates 1 tane soğan 4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz Beşamel Sos İçin 1.5 su bardağı süt 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Yemelere Doyulmayan Mayalı Gözleme Tavada Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2.5. su bardağı ılık su Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 tatlı kaşığı tuz 20 gram yaş maya 1 tatlı kaşığı toz şeker Aldığı kadar un (kontrollü ekleyin) Yağlamak için; Sıvı yağ Margarin veya tereyağı Yemelere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Etli Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler 1 orta boy lahana 300 gram kıyma 3 su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Yarım demet maydanoz Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı su 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı karabiber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Gül Şeklinde Etli Lahana Sarması (Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler 1 orta boy lahana 100 gram orta yağlı kıyma 2 çay bardağı pirinç 1 çay bardağı bulgur Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça Yarım yemek kaşığı biber salçası (Ben acı kullandım) 2 orta boy kuru soğan 2 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Etli Beyaz Lahana Sarması Tanımı İçin Materyaller 1 adet beyaz lahana 2-3 kaynamış su İç harcı için: 250 gram kıyma 2,5 su bardağı pirinç 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet kuru soğan 1 tutam maydanoz 1 yemek kaşığı domates salçası 2 dış sarımsak 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt