Yemelere Doyulmayan Mantar Graten Tanımı İçin Materyaller
15 tane küçük mantar
2 tane yeşil biber
1 tane domates
1 tane soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel Sos İçin
1.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Yemelere Doyulmayan Mantar Graten Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir tavaya soğanlarımızı küp küp doğruyoruz. Üzerine sıvı yağ döküp kavuruyoruz. Akabinde biberlerimizi küçük küçük doğruyoruz ve kavuruyoruz.
Biberlerimiz eridikten sonra domateslerimizi de doğruyoruz, sebzelerimiz öldükten sonra mantarları yassı bir biçimde doğrayıp tavamıza alıyoruz. Tuz ek ediyoruz. Âlâ bir halde soteliyoruz altını kapatıyoruz.
Beşamel sos için tereyağımızı bir tencere de eritip un ile bir dakika kadar kavuruyoruz. Arından sütümüzü ek edip çırpıcı ile süratlice karıştırıyoruz.
Kaynayıp yoğunlaşan sosumuzun altını kapatıp tuz ve karabiber ekliyoruz. Artık ise güveç kaplarımıza yemeğimizi eşit ölçüde bölüştürüp üzerlerine beşamel sosumuzu döküyoruz.
En üstüne de rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip 180 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen yemeğimizi fırından alıp sıcak bir biçimde servisini yapıyoruz. Çok nefis bir yemek oluyor kesinlikle denemelisiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
15 tane küçük mantar
2 tane yeşil biber
1 tane domates
1 tane soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel Sos İçin
1.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Yemelere Doyulmayan Mantar Graten Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir tavaya soğanlarımızı küp küp doğruyoruz. Üzerine sıvı yağ döküp kavuruyoruz. Akabinde biberlerimizi küçük küçük doğruyoruz ve kavuruyoruz.
Biberlerimiz eridikten sonra domateslerimizi de doğruyoruz, sebzelerimiz öldükten sonra mantarları yassı bir biçimde doğrayıp tavamıza alıyoruz. Tuz ek ediyoruz. Âlâ bir halde soteliyoruz altını kapatıyoruz.
Beşamel sos için tereyağımızı bir tencere de eritip un ile bir dakika kadar kavuruyoruz. Arından sütümüzü ek edip çırpıcı ile süratlice karıştırıyoruz.
Kaynayıp yoğunlaşan sosumuzun altını kapatıp tuz ve karabiber ekliyoruz. Artık ise güveç kaplarımıza yemeğimizi eşit ölçüde bölüştürüp üzerlerine beşamel sosumuzu döküyoruz.
En üstüne de rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip 180 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen yemeğimizi fırından alıp sıcak bir biçimde servisini yapıyoruz. Çok nefis bir yemek oluyor kesinlikle denemelisiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.