Son konular

Yemeyene Yedirten Kıtır Tavuk Ciğeri

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Yemeyene Yedirten Kıtır Tavuk Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler
500 gram tavuk ciğeri
2-3 adet patates
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için ;
Sıvıyağ
Bulamak için ;
1 kase un

Yemeyene Yedirten Kıtır Tavuk Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce ciğerlerimizi küçük küçük doğrayarak yıkayıp süzelim. Ne kadar küçük olursa o kadar kıtır olurlar tercih sizin
Süzülen ciğerleri çabucak marine edip dinlendirelim.
Zeytinyağı, kırmızı toz biber, kekik, tuz ekleyerek karıştırıp dolapta dinlenmeye bırakalım.
Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayıp kızartalım.
Ardından ciğerimizi unlayıp elekten geçirerek kızgın yağda ciğerlerimizi renk alana kadar kızartalım.
Pişen ciğerleri patateslerin üzerine alıp, tekrardan kırmızı toz biber, kekik ve birazda kimyon atıp doğranmış maydanozları da ek ederek harmanlayalım.
Yanına bol sumaklı soğan salatası da yapmayı unutmayın Sıcak sıcak ister porsiyon olarak, ister lavaş ortası isterseniz de ekmek ortası yaparak tüketebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun
@secilinn_mutfagi.

Yemeyene Yedirten Kıtır Tavuk Ciğeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Arnavut Ciğeri (Videolu) Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo dana ciğeri 2 su bardağı un 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı tuz Kızartmak için Sıvı yağ Soğan salatası gereçleri 1 tane soğan 1 çay kaşığı sumak 1 tutam maydanoz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Sevmeyenlere Ciğeri Yedirten Tarif Tarifi İçin Malzemeler 500 gr dana ciğer 3 yemek kaşığı un Tuz Pul biber Karabiber Kimyon Kekik Soğan salatası için; 2 tane kuru soğan Yarım demet kadar maydanoz 1 tatlı kaşığı kadar sumak 1 çimdik tuz 3 tane patates Kızartmak için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Tavuk Ciğerinden Arnavut Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tavuk ciğeri 1 su bardağı un Kızartmak için sıvı yağ Bol kekik 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Zevkinize göre tuz Karabiber 1 tatlı kaşığı kimyon Pul biber Tavuk Ciğerinden Arnavut Ciğer Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kereviz Yemeyene Yediren Ekmek Tanımı İçin Malzemeler 2 adet küçük uzunluk kereviz 1 adet l uzunluk yumurta 1 tepeleme tatlı kaşığı yulaf unu 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber Çay kaşığının ucuyla tuz 1 yemek kaşığı kadar istediğiniz bir peynir çeşidi (Ben keçi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Pırasa Yemeyene Yediren Köfte Tanımı İçin Gereçler Pırasa harcı için: 1 su bardağı ince doğranmış pırasa 1 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım çay kaşığı tuz Soğuduktan sonra içine: 1 adet l uzunluk yumurta 3 yemek kaşığı mısır unu Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Üst Alt