Yeni Sutlu Tatlı Tarifleri
Supangle
Malzemeler:
4 su bardağı sut
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter cikolata
1 yumurta
antep fıstığı
hindistan cevizi
imagesyenisutlutatlilar5ad3d3e074ecb
Yapılışı
Mikserle cırpılan yumurta ve sutun icine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice cırpılır Karışım ateş ustune alınır, karıştırılmaya devam edilir Kaynamaya yakın icine bitter cikolata eklenir Karıştırma işlemi bırakılmaz Ustunde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır Soğuduğunda dovulmuş antep fıstığı veya hindistan cevizi ile suslenebilir
Krem Şokola
Malzemeler
500ml sut
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinc unu
2 yemek kaşığı kakao
24 yemek kaşığı toz şeker
imagesyenisutlutatlilar5ad3d3e258716
Yapılışı:
Nişasta, pirinc unu ve kakaoyu, soğuk sutle karıştırın Orta ateşte cırpma teliyle surekli karıştırarak kaynatın, kaynamasına yakın şekerini ekleyin Biriki taşım kaynayıp, uzerinde kabarcıklar oluşmaya başladıgı zaman ateşten alın
Mikserle cırparak soğutun (Soğurken Krem Şokola'nın uzerinde oluşan tabakadan rahatsız olmuyorsanız, bu aşamayı atlayıp, doğrudan kaselere paylaştırabilirsinizKaselere paylaştırdıktan sonra, hindistan cevizi, bitter cikolata veya ceşitli meyveler kullanarak susleyebilirsiniz
Biskuvili Muhallebi
Malzemeler
1 litre sut
300 gr toz şeker
3 adet yumurta
2 kaşık mısır unu hulasası
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
100 gr biskuvi
imagesyenisutlutatlilar5ad3d3e43ce91
Yapılışı
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur Karıştırılır Kaynamakta olan şekerli sute yavaş yavaş ilave edilir Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir Biskuviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir Uzerine muhallebi doldurulur İstenirse kıyılmış fındık serpilir
Biskuvi pasta
imagesyenisutlutatlilar5ad3d3e62c4f3
Malzemeler :
125 gr Tereyağı
60 ml Kakao
75 ml Toz şeker
1 yumurta
100 gr Potibor biskuvi
isteğe gore cikolata sos
Yapılışı:
Tereyağını eritip ocaktan alın Toz şeker ve yumurtayı cırpıp, kakaoyu ekleyip tereyağ ile karıştırın Biskuvileri irice doğrayın ve butun malzemeleri karıştırın Bir kalıba hazırladığınız karışımı koyun Derin dondurucuda bekletin Donduğunda isteğe gore cikolata sos ile servis yapın Afiyet olsun
Supangle
Malzemeler:
4 su bardağı sut
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter cikolata
1 yumurta
antep fıstığı
hindistan cevizi
imagesyenisutlutatlilar5ad3d3e074ecb
Yapılışı
Mikserle cırpılan yumurta ve sutun icine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice cırpılır Karışım ateş ustune alınır, karıştırılmaya devam edilir Kaynamaya yakın icine bitter cikolata eklenir Karıştırma işlemi bırakılmaz Ustunde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır Soğuduğunda dovulmuş antep fıstığı veya hindistan cevizi ile suslenebilir
Krem Şokola
Malzemeler
500ml sut
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinc unu
2 yemek kaşığı kakao
24 yemek kaşığı toz şeker
imagesyenisutlutatlilar5ad3d3e258716
Yapılışı:
Nişasta, pirinc unu ve kakaoyu, soğuk sutle karıştırın Orta ateşte cırpma teliyle surekli karıştırarak kaynatın, kaynamasına yakın şekerini ekleyin Biriki taşım kaynayıp, uzerinde kabarcıklar oluşmaya başladıgı zaman ateşten alın
Mikserle cırparak soğutun (Soğurken Krem Şokola'nın uzerinde oluşan tabakadan rahatsız olmuyorsanız, bu aşamayı atlayıp, doğrudan kaselere paylaştırabilirsinizKaselere paylaştırdıktan sonra, hindistan cevizi, bitter cikolata veya ceşitli meyveler kullanarak susleyebilirsiniz
Biskuvili Muhallebi
Malzemeler
1 litre sut
300 gr toz şeker
3 adet yumurta
2 kaşık mısır unu hulasası
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
100 gr biskuvi
imagesyenisutlutatlilar5ad3d3e43ce91
Yapılışı
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur Karıştırılır Kaynamakta olan şekerli sute yavaş yavaş ilave edilir Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir Biskuviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir Uzerine muhallebi doldurulur İstenirse kıyılmış fındık serpilir
Biskuvi pasta
imagesyenisutlutatlilar5ad3d3e62c4f3
Malzemeler :
125 gr Tereyağı
60 ml Kakao
75 ml Toz şeker
1 yumurta
100 gr Potibor biskuvi
isteğe gore cikolata sos
Yapılışı:
Tereyağını eritip ocaktan alın Toz şeker ve yumurtayı cırpıp, kakaoyu ekleyip tereyağ ile karıştırın Biskuvileri irice doğrayın ve butun malzemeleri karıştırın Bir kalıba hazırladığınız karışımı koyun Derin dondurucuda bekletin Donduğunda isteğe gore cikolata sos ile servis yapın Afiyet olsun