Yer Fıstığı Ezmeli Şekersiz Yağsız Fit Kek Tanımı İçin Materyaller
2 yumurta
2 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı portakal suyu
Yarım çay bardağı limon suyu
4 yemek kaşığı bal
1 kahve fincanı süt
2 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kahve fincanı damla çikolata
Portakal ve limon kabuğu rendesi
Sosu
2 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı bal
Süsleme için fındık
Yer Fıstığı Ezmeli Şekersiz Yağsız Fit Kek Tanımı Yapılışı
Öncelikle portakal suyunu sıkmadan evvel portakal ve limonun kabuğu rendesi kenara ayrılır, sonra portakal ve limon sıkılır.
2 yumurta portakal ve limon suyu birlikte bir kapta çırpılır.
Sonra yer fıstığı ezmesi, bal, süt eklenir ve çırpılır.
Akabinde kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır.
Un eklenir ve karıştırıldıktan sonra damla çikolata, portakal ve limon kabuğu rendesi de konup o da karıştırılır.
Yağlanmış kek kalıbına karışım dökülür.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 10- 15 dk pişirilir (bu etap fırından fırına değişebilir).
Piştikten sonra tahin ve bal sos için karıştırılır ve kekin üzerine yayılır, 15 -20 dk soğuma sonrası servis edebilirsiniz. (bu materyal ile 100 gram lik dilim ortalama 200 kalori).
2 yumurta
2 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı portakal suyu
Yarım çay bardağı limon suyu
4 yemek kaşığı bal
1 kahve fincanı süt
2 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kahve fincanı damla çikolata
Portakal ve limon kabuğu rendesi
Sosu
2 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı bal
Süsleme için fındık
Yer Fıstığı Ezmeli Şekersiz Yağsız Fit Kek Tanımı Yapılışı
Öncelikle portakal suyunu sıkmadan evvel portakal ve limonun kabuğu rendesi kenara ayrılır, sonra portakal ve limon sıkılır.
2 yumurta portakal ve limon suyu birlikte bir kapta çırpılır.
Sonra yer fıstığı ezmesi, bal, süt eklenir ve çırpılır.
Akabinde kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır.
Un eklenir ve karıştırıldıktan sonra damla çikolata, portakal ve limon kabuğu rendesi de konup o da karıştırılır.
Yağlanmış kek kalıbına karışım dökülür.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 10- 15 dk pişirilir (bu etap fırından fırına değişebilir).
Piştikten sonra tahin ve bal sos için karıştırılır ve kekin üzerine yayılır, 15 -20 dk soğuma sonrası servis edebilirsiniz. (bu materyal ile 100 gram lik dilim ortalama 200 kalori).