Yeşil Mercimek Yemeği (Patatesli Havuçlu) Tanımı İçin Materyaller
1,5 su bardağı yeşil mercimek
1 kuru soğan
1 adet orta uzunluk patates
1 adet orta uzunluk soğan
1 adet havuç
3,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeşil Mercimek Yemeği (Patatesli Havuçlu) Tanımı Yapılışı
Yeşil mercimek 3 su bardağı suda yarım saat ıslatılır.
Daha sonra mercimekler yıkanır süzülür tencereye konur.
Üzerine 4 su bardağı su koyularak 15 dk haşlanır.
Haşlanan mercimekler soğuk suda yıkanarak süzülür.
Sıvıyağ koyduğumuz tencereye soğanlar konur ve biraz kavrulur.
Sırayla havucu ve patatesi de ekleyerek biraz daha kavrulur.
Salçalarda eklenip biraz karıştırılır.
En son mercimek, tuz ve toz biber eklenip materyaller karıştırılır.
Üzerine 3 su bardağı su eklenip 25 dk pişirilir.
Kaynamaya başlayınca altı kısılır.
Pişirme önerisi;daha sulu bir mercimek yemeği istiyorsanız bu ölçüye nazaran 1 su bardağı daha su ekleyebilirsiniz.
1,5 su bardağı yeşil mercimek
1 kuru soğan
1 adet orta uzunluk patates
1 adet orta uzunluk soğan
1 adet havuç
3,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeşil Mercimek Yemeği (Patatesli Havuçlu) Tanımı Yapılışı
Yeşil mercimek 3 su bardağı suda yarım saat ıslatılır.
Daha sonra mercimekler yıkanır süzülür tencereye konur.
Üzerine 4 su bardağı su koyularak 15 dk haşlanır.
Haşlanan mercimekler soğuk suda yıkanarak süzülür.
Sıvıyağ koyduğumuz tencereye soğanlar konur ve biraz kavrulur.
Sırayla havucu ve patatesi de ekleyerek biraz daha kavrulur.
Salçalarda eklenip biraz karıştırılır.
En son mercimek, tuz ve toz biber eklenip materyaller karıştırılır.
Üzerine 3 su bardağı su eklenip 25 dk pişirilir.
Kaynamaya başlayınca altı kısılır.
Pişirme önerisi;daha sulu bir mercimek yemeği istiyorsanız bu ölçüye nazaran 1 su bardağı daha su ekleyebilirsiniz.