Yeşil Mercimekli Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı arpa şehriye
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı et suyu
3 bardak sıcak su
Tuz
Yeşil Mercimekli Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Yapılışı
Sıvı yağı tencereye alarak güzelce kızınca şehriyeyi içine atıp karıştırarak kavuruyoruz.
Şehriyeleri istediğimiz halde kavrulup kızarınca mercimeği ve tereyağını, tuzunu ekliyor yağ eriyene kadar kavuruyor.
Et suyunu ve kaynamış suyu ek ederek kaynamaya bırakıyoruz.
Şehriye pilavı kaynamaya başlayınca evvel harlı sonra çok hafif ateşte pişiriyoruz.
Ortada bir karıştırıyoruz ve suyunu çekmiş ise şehriyeler yumuşayıp pisti ise ocağı kapatıyoruz.
Pilavın üzerine havlu kağıt kapatıp kapağını da kapatacak 10 dakika dinlendirip yavaşça bir karıştırıyoruz çok hoş tane tane kabardığını göreceksiniz.
Servise hazırdır. Denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun.
2 su bardağı arpa şehriye
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı et suyu
3 bardak sıcak su
Tuz
Yeşil Mercimekli Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Yapılışı
Sıvı yağı tencereye alarak güzelce kızınca şehriyeyi içine atıp karıştırarak kavuruyoruz.
Şehriyeleri istediğimiz halde kavrulup kızarınca mercimeği ve tereyağını, tuzunu ekliyor yağ eriyene kadar kavuruyor.
Et suyunu ve kaynamış suyu ek ederek kaynamaya bırakıyoruz.
Şehriye pilavı kaynamaya başlayınca evvel harlı sonra çok hafif ateşte pişiriyoruz.
Ortada bir karıştırıyoruz ve suyunu çekmiş ise şehriyeler yumuşayıp pisti ise ocağı kapatıyoruz.
Pilavın üzerine havlu kağıt kapatıp kapağını da kapatacak 10 dakika dinlendirip yavaşça bir karıştırıyoruz çok hoş tane tane kabardığını göreceksiniz.
Servise hazırdır. Denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun.