Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı iri pilavlık bulgur
1 büyük kuru soğan
1 yeşil sivri biber
Yarım kırmızı kapya biber
1 1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
4 su bardağı sıcak su (Ayarlayınız bulgur cinsine göre)
Bardak ölçüm 250 ml Siz daha az yapabilirsiniz.
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yeşil mercimeği yıkayalım.
Çok fazla yumuşak olmadan hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
Kara suyunu döküp, süzelim.
Soğanımızı, biberleri yemeklik doğrayalım.
Sıvı yağı pilav tenceremize alıp, soğan ve biberleri kavuralım.
Salçayı ,baharatları ilave edelim ve kavuralım.
Yıkanmış süzülmüş bulguru ilave edip, tereyağı ekleyelim ve birlikte tüm malzemeyi kavuralım.
Haşlanmış mercimekleri ilave edip, sıcak suyunu verip pişmeye bırakalım. Demlendirip servis edelim. Âfiyet olsun.
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı iri pilavlık bulgur
1 büyük kuru soğan
1 yeşil sivri biber
Yarım kırmızı kapya biber
1 1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
4 su bardağı sıcak su (Ayarlayınız bulgur cinsine göre)
Bardak ölçüm 250 ml Siz daha az yapabilirsiniz.
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yeşil mercimeği yıkayalım.
Çok fazla yumuşak olmadan hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
Kara suyunu döküp, süzelim.
Soğanımızı, biberleri yemeklik doğrayalım.
Sıvı yağı pilav tenceremize alıp, soğan ve biberleri kavuralım.
Salçayı ,baharatları ilave edelim ve kavuralım.
Yıkanmış süzülmüş bulguru ilave edip, tereyağı ekleyelim ve birlikte tüm malzemeyi kavuralım.
Haşlanmış mercimekleri ilave edip, sıcak suyunu verip pişmeye bırakalım. Demlendirip servis edelim. Âfiyet olsun.
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı