Yeşil Mercimekli Haşhaşlı Börek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yufka
2 adet orta uzunluk soğan
1 yemek yemek kaşığı tereyağı
1/4 (çeyrek) su bardağı zeytinyağı
1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
1.5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
Tuz
Aralarına sürmek için;
1/2 (yarım) su bardağı ezilmiş sarı haşhaş
1/2 (yarım) su bardağından biraz fazla sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
1 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
Yeşil Mercimekli Haşhaşlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak 1. 5 su bardağı yeşil mercimeği bol suda haşlayalım. (aşırı ezilmesin)
Haşlanan mercimeği süzelim.
Bir tavaya tereyağı ve zeytinyağ alıp, içine doğranan soğanları ekleyip kavuralım.
İçerisine haşlanan yeşil mercimekleri, salça ve baharatları ekleyip karıştıralım. Orta ateşte orta sıra karıştırarak 3-4 dk pişirelim.
Kavurduğumuz mercimekli harcı soğuması için bir kenara alalım.
Bu ortada haşhaşlı sos için bir kabın içine haşhaş ve sıvı yağı ekleyerek seyreltelim.
Tezgaha yufkamızı serelim. Ve yufkanın yarısına haşhaşlı sostan sürelim. Öteki kısmını üzerine kapatalım. (d-yarım ay halinde olacak)
Yufkamızı 6 eşit kesime bölelim.
Kestiğimiz yufkaların geniş kısımlarını çokça harcımızdan koyalım ve kenarlarını katlayıp, sigara böreğinden kalın saralım.
Börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Ve haşhaşlı karışımdan böreklerin üzerine de sürelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dk pişirelim.Afiyet olsun
Yeşil Mercimekli Haşhaşlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yufka
2 adet orta uzunluk soğan
1 yemek yemek kaşığı tereyağı
1/4 (çeyrek) su bardağı zeytinyağı
1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
1.5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
Tuz
Aralarına sürmek için;
1/2 (yarım) su bardağı ezilmiş sarı haşhaş
1/2 (yarım) su bardağından biraz fazla sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
1 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
Yeşil Mercimekli Haşhaşlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak 1. 5 su bardağı yeşil mercimeği bol suda haşlayalım. (aşırı ezilmesin)
Haşlanan mercimeği süzelim.
Bir tavaya tereyağı ve zeytinyağ alıp, içine doğranan soğanları ekleyip kavuralım.
İçerisine haşlanan yeşil mercimekleri, salça ve baharatları ekleyip karıştıralım. Orta ateşte orta sıra karıştırarak 3-4 dk pişirelim.
Kavurduğumuz mercimekli harcı soğuması için bir kenara alalım.
Bu ortada haşhaşlı sos için bir kabın içine haşhaş ve sıvı yağı ekleyerek seyreltelim.
Tezgaha yufkamızı serelim. Ve yufkanın yarısına haşhaşlı sostan sürelim. Öteki kısmını üzerine kapatalım. (d-yarım ay halinde olacak)
Yufkamızı 6 eşit kesime bölelim.
Kestiğimiz yufkaların geniş kısımlarını çokça harcımızdan koyalım ve kenarlarını katlayıp, sigara böreğinden kalın saralım.
Börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Ve haşhaşlı karışımdan böreklerin üzerine de sürelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dk pişirelim.Afiyet olsun
Yeşil Mercimekli Haşhaşlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı