Yeşil Mercimekli Kesme Hamur Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 çorba kasesi ile yeşil mercimek
1 su bardağı kesme hamur
Tuz,nane,mor rehhan
1 adet orta uzunluk soğan
2 kaşık tereyağ
Yeşil Mercimekli Kesme Hamur Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yeşil mercimeğimizi tenceremize koyuyoruz .
Üzerine tencerenin yarısı kadar su ekliyoruz .
Kaynadıktan sonra tekrar 1 su bardağı kadar soğuk su ekliyoruz bu süreç rengi koyu kahverengi olana kadar ve mercimeklerimiz pişene kadar devam ediyor.
Kaynadıkça soğuk su koyuyoruz.
Mercimekler piştikten sonra kesme hamurunu merdivenlerin içine koyup hamurun pişmesini bekliyoruz.
Daha sonra soğanı küçük küçük doğrayıp tavada tereyağında pişiriyoruz.
Kahverengileşince nane ve reyhanı ekleyip biraz onları da kavurup pişen çorbamızın içine döküyoruz, çorbamız hazır afiyet olsun.
Yeşil Mercimekli Kesme Hamur Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çorba kasesi ile yeşil mercimek
1 su bardağı kesme hamur
Tuz,nane,mor rehhan
1 adet orta uzunluk soğan
2 kaşık tereyağ
Yeşil Mercimekli Kesme Hamur Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yeşil mercimeğimizi tenceremize koyuyoruz .
Üzerine tencerenin yarısı kadar su ekliyoruz .
Kaynadıktan sonra tekrar 1 su bardağı kadar soğuk su ekliyoruz bu süreç rengi koyu kahverengi olana kadar ve mercimeklerimiz pişene kadar devam ediyor.
Kaynadıkça soğuk su koyuyoruz.
Mercimekler piştikten sonra kesme hamurunu merdivenlerin içine koyup hamurun pişmesini bekliyoruz.
Daha sonra soğanı küçük küçük doğrayıp tavada tereyağında pişiriyoruz.
Kahverengileşince nane ve reyhanı ekleyip biraz onları da kavurup pişen çorbamızın içine döküyoruz, çorbamız hazır afiyet olsun.
Yeşil Mercimekli Kesme Hamur Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı