Son konular

Yeşil Mercimekli Nohutlu Meze

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Yeşil Mercimekli Nohutlu Meze Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı arpa şehriye
1 kase maydanoz
500 gram süzme yoğurt
2 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
1/2 (yarım) çay bardağı su
1,5 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber

Yeşil Mercimekli Nohutlu Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yeşil mercimek ve arpa şehriye başka tencerelerde yumuşayana dek kaynatılır.
Suyu süzülür ve soğumaya alınır.
Maydanoz ince kıyılır, sarımsaklar rendelenir.
Bütün materyaller uygun bir kase içerisine alınır.
Üzerine yoğurt, tuz ve karabiber eklenir. Güzelce karıştırılır ve kenara alınır.
Üzeri için soğanı iri doğranır.
Uygun bir tavaya zeytinyağ dökülür.
Kızdığında soğan eklenir ve 2 dk sotelenir.
Salçayı ekleyip kavurmaya devam edilir. Nohutu ve baharatları ekleyerek karıştırılır.
Üzerine su eklenir ve çekene kadar karıştırarak pişirilir.
Yoğurtlu meze servis tabağa alınır üstüne nohut eklenir.
Yeşil Mercimekli Nohutlu Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt