Yeşil Mercimekli Zeytinyağlı Bakla Tanımı İçin Materyaller
Yarım kg bakla
2 adet kurusoğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı un
Yarım demet dere otu
Tuz
Karabiber
Zeytinyağ
Su
Bakla kararmaması için
1 lt su
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Üzeri için
Pulbiber
6 kol dere otu
Süzme yoğurt
Sarımsak
Yeşil Mercimekli Zeytinyağlı Bakla Tanımı Yapılışı
Öncelikle mercimekleri haşlayalım.
Akabinde derin kasenin içine su ve limon tuzunu bırakıp karıştıralım.
Akabinde baklaları yıkayıp ayıklayıp üç kesime bölelim böldüğümüz bakla kesimlerini limon tuzu bıraktığımız suda bekletelim.
Akabinde tencerenin içine zeytinyağı küp formunda doğranmış kuru soğanları ve sarımsakları bırakarak kavuralım.
Akabinde domates salçamızı ekleyip birlikte karıştırarak salçayı kavuralım.
Akabinde unumuzu ve sudan çıkarıp süzdüğümüz baklaları tencerenin içine bırakalım ve birlikte karıştırarak iki dakika kavuralım.
En son üzerine tuz göz kararı kaynar su ve karabiber bırakıp karıştıralım.
Akabinde tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte ortada karıştırarak ve suyunu denetim ederek pişirin
Baklalarımız en son pişmeye yakın haşlanmış mercimekleri ve doğranmış dere otunu bırakıp 2 dakika daha pişirin.
Ocağın altını kapatın bakla yemeğimiz ılık hale gelince servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı süzme yoğurdu gezdirelim.
En son üzerine pulbiber ve dere otu ile süsleyin afiyet olsun.
Yarım kg bakla
2 adet kurusoğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı un
Yarım demet dere otu
Tuz
Karabiber
Zeytinyağ
Su
Bakla kararmaması için
1 lt su
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Üzeri için
Pulbiber
6 kol dere otu
Süzme yoğurt
Sarımsak
Yeşil Mercimekli Zeytinyağlı Bakla Tanımı Yapılışı
Öncelikle mercimekleri haşlayalım.
Akabinde derin kasenin içine su ve limon tuzunu bırakıp karıştıralım.
Akabinde baklaları yıkayıp ayıklayıp üç kesime bölelim böldüğümüz bakla kesimlerini limon tuzu bıraktığımız suda bekletelim.
Akabinde tencerenin içine zeytinyağı küp formunda doğranmış kuru soğanları ve sarımsakları bırakarak kavuralım.
Akabinde domates salçamızı ekleyip birlikte karıştırarak salçayı kavuralım.
Akabinde unumuzu ve sudan çıkarıp süzdüğümüz baklaları tencerenin içine bırakalım ve birlikte karıştırarak iki dakika kavuralım.
En son üzerine tuz göz kararı kaynar su ve karabiber bırakıp karıştıralım.
Akabinde tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte ortada karıştırarak ve suyunu denetim ederek pişirin
Baklalarımız en son pişmeye yakın haşlanmış mercimekleri ve doğranmış dere otunu bırakıp 2 dakika daha pişirin.
Ocağın altını kapatın bakla yemeğimiz ılık hale gelince servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı süzme yoğurdu gezdirelim.
En son üzerine pulbiber ve dere otu ile süsleyin afiyet olsun.