Yeşil Zeytinli Gözleme Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
4.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
İçi için
2 adet büyük uzunluk kuru soğan
100 gram kıyma
1 yemek tabağı dolusu yeşil zeytin
1 tane kapya biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber ,kimyon
Yeşil Zeytinli Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurumuz için bütün materyalleri karıştırıp yoğuruyoruz.
Alabildiğince su ekliyoruz ve sonra içimiz için zeytinyağı, kıyma ve soğanı tencereye alıp kavurmaya başlıyoruz.
Kavrulunca baharatları ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz ve zeytini ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
Sonra hamurumuzdan küçük kesimlere ayırıp yumak haline getirip un serperek gözlememizi açıyoruz
Yarısına içten biraz koyup boş tarafı üzerine katlayıp uçlarını elimizle bastırıyoruz açılmaması lazım ve altı kısık ocağa tavayı alıp gözlememizi pişiriyoruz. Servise hazır afiyet olsun
Yeşil Zeytinli Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
4.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
İçi için
2 adet büyük uzunluk kuru soğan
100 gram kıyma
1 yemek tabağı dolusu yeşil zeytin
1 tane kapya biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber ,kimyon
Yeşil Zeytinli Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurumuz için bütün materyalleri karıştırıp yoğuruyoruz.
Alabildiğince su ekliyoruz ve sonra içimiz için zeytinyağı, kıyma ve soğanı tencereye alıp kavurmaya başlıyoruz.
Kavrulunca baharatları ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz ve zeytini ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
Sonra hamurumuzdan küçük kesimlere ayırıp yumak haline getirip un serperek gözlememizi açıyoruz
Yarısına içten biraz koyup boş tarafı üzerine katlayıp uçlarını elimizle bastırıyoruz açılmaması lazım ve altı kısık ocağa tavayı alıp gözlememizi pişiriyoruz. Servise hazır afiyet olsun
Yeşil Zeytinli Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı