Yeşillim Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
15 yaprak ıspanak
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
200 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
Yarım su bardağı irmik
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
4 su bardağı un(siz tinede unu azar azar kontrollü ekleyin ele yapışmayan yumuşak hamur olacak)
Şerbeti;
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
4-5 damla limon suyu
Yeşillim Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti yapalım kaynayınca limon suyunu sıkıp 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Hamuru için ıspanakları güzelce yıkayıp yarım su bardağı sıvı yağ ile robottan geçirin.
Yumurtaları ekleyip tekrar geçirin.
Ayrı büyük bir kaba alıp bu malzemeleri ekleyin ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Unu azar azar ekleyin ve ele yapışmayan hamur olsun.
Hamurdan parçalar kopartıp uzun rulolar yapın ve istediğiniz boyutta kesip tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derecede 15-20 dk arası pişirin.
İlk sıcaklığı çıkınca soğumuş şerbeti üzerine dökün. Altı şerbeti çekince ben ters çevirdim ki üzeride şerbet çeksin.
Yeşillim Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
15 yaprak ıspanak
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
200 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
Yarım su bardağı irmik
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
4 su bardağı un(siz tinede unu azar azar kontrollü ekleyin ele yapışmayan yumuşak hamur olacak)
Şerbeti;
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
4-5 damla limon suyu
Yeşillim Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti yapalım kaynayınca limon suyunu sıkıp 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Hamuru için ıspanakları güzelce yıkayıp yarım su bardağı sıvı yağ ile robottan geçirin.
Yumurtaları ekleyip tekrar geçirin.
Ayrı büyük bir kaba alıp bu malzemeleri ekleyin ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Unu azar azar ekleyin ve ele yapışmayan hamur olsun.
Hamurdan parçalar kopartıp uzun rulolar yapın ve istediğiniz boyutta kesip tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derecede 15-20 dk arası pişirin.
İlk sıcaklığı çıkınca soğumuş şerbeti üzerine dökün. Altı şerbeti çekince ben ters çevirdim ki üzeride şerbet çeksin.
Yeşillim Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı