Son konular

Yılbaşı Ekmeği Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Yılbaşı Ekmeği Resimli
Yılbaşı Ekmeği Tarifi ,
Yılbaşı Ekmeği nasıl yapılır,
Yılbaşı Ekmeğinin yapılışı

imagesyilbasiekmegitarifiresimli5ad43b0f238e9

Yılbaşı ekmeği malzemeleri

500 gr un
40 gr yaş maya
75 gr tozşeker
1 yumurta
1 tutam tuz
1 tutam tarcın
250 gr tereyağı
170 gr sut
150 gr kuru uzum
65 gr rom
100 gr badem
1 portakalın rendelenmiş kabuğu

Uzeri icin: 75 gr tereyağı
75 gr tozşeker
50 gr pudraşeker

Yılbaşı ekmeği hazırlanışı

Yılbaşı ekmeği: Sos tenceresinde romla birlikte uzumleri beş dakika kadar kaynatın Ocaktan alıp soğumaya bırakın Tereyağını oda ısısında bekletip yumuşamasını sağlayın Bademlerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın

Sutu ısıtın Bir kaseye alın Dort corba kaşığı un ve bir corba kaşığı tozşeker ekleyip yoğurun Mayalanması icin uzerini bir bezle ortup odaısısında yarım saat bekletin

Unu bir kaba eleyin Tuz, kalan şeker ve baharatı ekleyip harmanlayın Kup şeklinde kesilmiş yumuşak tereyağı, yumurta ve mayalanmış hamuru ilave edip yoğurun Uzerini bir bezle ortup bir saat daha dinlendirin

Hamuru un serpilmiş tezgahın uzerine alın İki santim kalınlığında acıp uzerine uzumler, rendelenmiş portakal kabuğu ve doğranmış bademleri serpin Rulo şeklinde sarıp hamuru tekrar yoğurduktan sonra iki eşit parcaya bolun Her iki parcayı ekmek somunu şeklini verip oda ısısında yarım saat daha bekletin

Uzeri icin tereyağını eritip pudraşeker ve tozşekerle karıştırın Hamurları onceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat kadar pişirin Fırından alıp uzeri icin hazırladığınız tereyağlı şeker karışımını fırca yardımıyla uzerlerine surun Ekmekleri temiz bir beze sarıp bir veya iki hafta dinlendirebilirsiniz Dilimleyip servis yapın
 
Üst Alt