Yılbaşı Ekmeği Resimli
Yılbaşı Ekmeği Tarifi ,
Yılbaşı Ekmeği nasıl yapılır,
Yılbaşı Ekmeğinin yapılışı
imagesyilbasiekmegitarifiresimli5ad43b0f238e9
Yılbaşı ekmeği malzemeleri
500 gr un
40 gr yaş maya
75 gr tozşeker
1 yumurta
1 tutam tuz
1 tutam tarcın
250 gr tereyağı
170 gr sut
150 gr kuru uzum
65 gr rom
100 gr badem
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Uzeri icin: 75 gr tereyağı
75 gr tozşeker
50 gr pudraşeker
Yılbaşı ekmeği hazırlanışı
Yılbaşı ekmeği: Sos tenceresinde romla birlikte uzumleri beş dakika kadar kaynatın Ocaktan alıp soğumaya bırakın Tereyağını oda ısısında bekletip yumuşamasını sağlayın Bademlerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın
Sutu ısıtın Bir kaseye alın Dort corba kaşığı un ve bir corba kaşığı tozşeker ekleyip yoğurun Mayalanması icin uzerini bir bezle ortup odaısısında yarım saat bekletin
Unu bir kaba eleyin Tuz, kalan şeker ve baharatı ekleyip harmanlayın Kup şeklinde kesilmiş yumuşak tereyağı, yumurta ve mayalanmış hamuru ilave edip yoğurun Uzerini bir bezle ortup bir saat daha dinlendirin
Hamuru un serpilmiş tezgahın uzerine alın İki santim kalınlığında acıp uzerine uzumler, rendelenmiş portakal kabuğu ve doğranmış bademleri serpin Rulo şeklinde sarıp hamuru tekrar yoğurduktan sonra iki eşit parcaya bolun Her iki parcayı ekmek somunu şeklini verip oda ısısında yarım saat daha bekletin
Uzeri icin tereyağını eritip pudraşeker ve tozşekerle karıştırın Hamurları onceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat kadar pişirin Fırından alıp uzeri icin hazırladığınız tereyağlı şeker karışımını fırca yardımıyla uzerlerine surun Ekmekleri temiz bir beze sarıp bir veya iki hafta dinlendirebilirsiniz Dilimleyip servis yapın
Yılbaşı Ekmeği Tarifi ,
Yılbaşı Ekmeği nasıl yapılır,
Yılbaşı Ekmeğinin yapılışı
imagesyilbasiekmegitarifiresimli5ad43b0f238e9
Yılbaşı ekmeği malzemeleri
500 gr un
40 gr yaş maya
75 gr tozşeker
1 yumurta
1 tutam tuz
1 tutam tarcın
250 gr tereyağı
170 gr sut
150 gr kuru uzum
65 gr rom
100 gr badem
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Uzeri icin: 75 gr tereyağı
75 gr tozşeker
50 gr pudraşeker
Yılbaşı ekmeği hazırlanışı
Yılbaşı ekmeği: Sos tenceresinde romla birlikte uzumleri beş dakika kadar kaynatın Ocaktan alıp soğumaya bırakın Tereyağını oda ısısında bekletip yumuşamasını sağlayın Bademlerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın
Sutu ısıtın Bir kaseye alın Dort corba kaşığı un ve bir corba kaşığı tozşeker ekleyip yoğurun Mayalanması icin uzerini bir bezle ortup odaısısında yarım saat bekletin
Unu bir kaba eleyin Tuz, kalan şeker ve baharatı ekleyip harmanlayın Kup şeklinde kesilmiş yumuşak tereyağı, yumurta ve mayalanmış hamuru ilave edip yoğurun Uzerini bir bezle ortup bir saat daha dinlendirin
Hamuru un serpilmiş tezgahın uzerine alın İki santim kalınlığında acıp uzerine uzumler, rendelenmiş portakal kabuğu ve doğranmış bademleri serpin Rulo şeklinde sarıp hamuru tekrar yoğurduktan sonra iki eşit parcaya bolun Her iki parcayı ekmek somunu şeklini verip oda ısısında yarım saat daha bekletin
Uzeri icin tereyağını eritip pudraşeker ve tozşekerle karıştırın Hamurları onceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat kadar pişirin Fırından alıp uzeri icin hazırladığınız tereyağlı şeker karışımını fırca yardımıyla uzerlerine surun Ekmekleri temiz bir beze sarıp bir veya iki hafta dinlendirebilirsiniz Dilimleyip servis yapın