yılbaşı hindisi nasıl yapılır
yılbaşı hindisi nasıl pişirilir
yılbaşı hindisi tarifi
yılbaşı hindisi Malzemeler
1 adet hindi 10 adet arpacık soğan 1 adet defne yaprağı 1 cay bardağı zeytinyağı 2 adet domates 4 adet sivri biber Tuz, karabiber, kırmızı biber
İc Pilav İcin:
2 su bardağı pirinc 2 doluca yemek kaşığı tereyağı 2 corba kaşığı dolmalık fıstık 1 kuru soğan 200 gram kuzu ciğeri 2 corba kaşığı kuş uzumu 3 su bardağı et suyu Yenibahar, karabiber, tarcın, tuz
imagesyilbasihindisitarifiresimli5ad415244434f
yılbaşı hindisi Yemeğin Tarifi
Oncelikle kasaptan aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, suzun Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin Sarımsakları dovun veya kucuk kucuk doğrayın İcine 2 limon suyunu ilave edin Salcayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tum malzemeleri iyice karıştırın Hazırladığınız bu sosu tel suzgecten gecirip, icine sıvıyağ ilave edin Hindinin ic ve dış kısmına bu sosu fırca ile surerek buzdolabında 1 gece bekletin Sosun arta kalanını saklayın Ertesi gun fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin Kalan sosu bir kez daha hindinin uzerine surun Orta ısılı fırında uzeri nar gibi kızarana dek pişirin NOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz Yışbaşı icin hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması icin, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin icini kestaneli pilavla doldurun
yılbaşı hindisi nasıl pişirilir
yılbaşı hindisi tarifi
yılbaşı hindisi Malzemeler
1 adet hindi 10 adet arpacık soğan 1 adet defne yaprağı 1 cay bardağı zeytinyağı 2 adet domates 4 adet sivri biber Tuz, karabiber, kırmızı biber
İc Pilav İcin:
2 su bardağı pirinc 2 doluca yemek kaşığı tereyağı 2 corba kaşığı dolmalık fıstık 1 kuru soğan 200 gram kuzu ciğeri 2 corba kaşığı kuş uzumu 3 su bardağı et suyu Yenibahar, karabiber, tarcın, tuz
imagesyilbasihindisitarifiresimli5ad415244434f
yılbaşı hindisi Yemeğin Tarifi
Oncelikle kasaptan aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, suzun Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin Sarımsakları dovun veya kucuk kucuk doğrayın İcine 2 limon suyunu ilave edin Salcayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tum malzemeleri iyice karıştırın Hazırladığınız bu sosu tel suzgecten gecirip, icine sıvıyağ ilave edin Hindinin ic ve dış kısmına bu sosu fırca ile surerek buzdolabında 1 gece bekletin Sosun arta kalanını saklayın Ertesi gun fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin Kalan sosu bir kez daha hindinin uzerine surun Orta ısılı fırında uzeri nar gibi kızarana dek pişirin NOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz Yışbaşı icin hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması icin, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin icini kestaneli pilavla doldurun