Yılların Eskitemediği Revani Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbet için;
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
Yılların Eskitemediği Revani Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şerbetimizi hazırlıyoruz.
Şerbet için tencereye şeker ve suyumuzu alarak kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra yarım limon suyunu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatıyoruz ve soğuması için bir kenara alıyoruz.
Kekimiz için, yumurta ve toz şekerimizi çırpma kabına alarak düzgünce çırpıyoruz.
Akabinde sıvı yağ, yoğurt ve irmiğimizi ekleyip çırpıyoruz.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da da eleyerek karışımızı ekleyip yeterlice çırpıyoruz.
Yağlamış olduğumuz borcam (yada fırın kabımıza)kek hamurumuzu döküyoruz.
170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Birinci sıcaklığı çıkan kekimizi dilimlere kesiyoruz ve sıcak kekin üstüne soğumuş olan şerbetimizi döküyoruz.
1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe nazaran krem şanti, hindistan cevizi yada fıstık vs. İle süslenerek servis ediyoruz. Deyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbet için;
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
Yılların Eskitemediği Revani Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şerbetimizi hazırlıyoruz.
Şerbet için tencereye şeker ve suyumuzu alarak kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra yarım limon suyunu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatıyoruz ve soğuması için bir kenara alıyoruz.
Kekimiz için, yumurta ve toz şekerimizi çırpma kabına alarak düzgünce çırpıyoruz.
Akabinde sıvı yağ, yoğurt ve irmiğimizi ekleyip çırpıyoruz.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da da eleyerek karışımızı ekleyip yeterlice çırpıyoruz.
Yağlamış olduğumuz borcam (yada fırın kabımıza)kek hamurumuzu döküyoruz.
170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Birinci sıcaklığı çıkan kekimizi dilimlere kesiyoruz ve sıcak kekin üstüne soğumuş olan şerbetimizi döküyoruz.
1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe nazaran krem şanti, hindistan cevizi yada fıstık vs. İle süslenerek servis ediyoruz. Deyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.