Yiyen Herkesin Tanımını İstediği Mandalinalı Pasta İçin Materyaller
Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2, 5 su bardağı un
Puding için;
500 ml süt(1 bardak puding eritmek için ayrılır)
1 paket toz vanilyalı puding
1 yemek kaşığı şeker(artırıp azaltabilirsiniz)
400 gram labne peynir (orjinal tanımda schmand kullanılıyor)
Üzeri için;
Konserve mandalina
2 paket tortenguss (sade pasta jölesi)
4 yemek kaşığı şeker
Kullandığım tepsi 36/24,5 cm
Yiyen Herkesin Tanımını İstediği Mandalinalı Pasta Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pamuk üzere yumuşacık enfes lezzeti ile en çok tanım verdiğim mandalinalı pasta
Kek için yumurta, şeker köpük olana kadar en az 5 dk çırpılır, süt, sıvı yağ, vanilya eklenir çırpmaya devam edilir.
Un ve kabartma tozu elenerek eklenir mikserin düşük ayarı ile un hamura karışacak kadar kısa vadeli çırpılır.
Yağlanmış yada fırın kağıdı serili tepsiye kek hamuru dökülür ve 160 derece evvelce ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 30 dk pişirilir.
Kek pişerken pudingini hazırlayalım.
500 ml sütten 1 su bardağı süt ayıralım ve ayırdığımız bir bardak sütün içine vanilyalı pudingi ekleyip karıştırarak çözülmesini sağlayalım.
Kreması için yarım litre sütten 1 su bardağı ayrılır öteki geri kalan süt tencereye koyulur ocağın altı yakılır süt kaynamaya başlayınca bir yemek kaşığı şeker atılır ayırdığımız 1 bardak sütün içine koyup erittiğimiz puding karışımını tenceredeki süte ekleyelim daima karıştırarak pişirelim 3-4 dk dakika pişmesi kâfi olacaktır.
Yaptığımız puding biraz soğuyunca içine labne eklenir ve mikserle çırpılır.
Pişen kek fırından alınır 5-6 dakika bekletilir ve üzerine mikserle çırptığımız vanilyalı puding dökülüp spatula ile düzleştirelim.
Mandalinaları süzdürelim (suyu büsbütün süzülsün).
Pastamızın üzerindeki pudingimiz soğuyunca mandalinaları üzerine dizelim.
Tencereye 2 paket tortenguss, 4 yemek kaşığı şeker ve 500 ml soğuk su alınır ocağın üzerine koyulur daima karıştırılarak 1 dakika pişirelim ve şimdi sıcakken tepsimizin üzerine yavaşça gezdirelim bu esnada beklemeyin tortenguss çabucak donabiliyor bu süreçte süratli hareket edilmeli.
En az 6-7 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .
Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2, 5 su bardağı un
Puding için;
500 ml süt(1 bardak puding eritmek için ayrılır)
1 paket toz vanilyalı puding
1 yemek kaşığı şeker(artırıp azaltabilirsiniz)
400 gram labne peynir (orjinal tanımda schmand kullanılıyor)
Üzeri için;
Konserve mandalina
2 paket tortenguss (sade pasta jölesi)
4 yemek kaşığı şeker
Kullandığım tepsi 36/24,5 cm
Yiyen Herkesin Tanımını İstediği Mandalinalı Pasta Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pamuk üzere yumuşacık enfes lezzeti ile en çok tanım verdiğim mandalinalı pasta
Kek için yumurta, şeker köpük olana kadar en az 5 dk çırpılır, süt, sıvı yağ, vanilya eklenir çırpmaya devam edilir.
Un ve kabartma tozu elenerek eklenir mikserin düşük ayarı ile un hamura karışacak kadar kısa vadeli çırpılır.
Yağlanmış yada fırın kağıdı serili tepsiye kek hamuru dökülür ve 160 derece evvelce ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 30 dk pişirilir.
Kek pişerken pudingini hazırlayalım.
500 ml sütten 1 su bardağı süt ayıralım ve ayırdığımız bir bardak sütün içine vanilyalı pudingi ekleyip karıştırarak çözülmesini sağlayalım.
Kreması için yarım litre sütten 1 su bardağı ayrılır öteki geri kalan süt tencereye koyulur ocağın altı yakılır süt kaynamaya başlayınca bir yemek kaşığı şeker atılır ayırdığımız 1 bardak sütün içine koyup erittiğimiz puding karışımını tenceredeki süte ekleyelim daima karıştırarak pişirelim 3-4 dk dakika pişmesi kâfi olacaktır.
Yaptığımız puding biraz soğuyunca içine labne eklenir ve mikserle çırpılır.
Pişen kek fırından alınır 5-6 dakika bekletilir ve üzerine mikserle çırptığımız vanilyalı puding dökülüp spatula ile düzleştirelim.
Mandalinaları süzdürelim (suyu büsbütün süzülsün).
Pastamızın üzerindeki pudingimiz soğuyunca mandalinaları üzerine dizelim.
Tencereye 2 paket tortenguss, 4 yemek kaşığı şeker ve 500 ml soğuk su alınır ocağın üzerine koyulur daima karıştırılarak 1 dakika pişirelim ve şimdi sıcakken tepsimizin üzerine yavaşça gezdirelim bu esnada beklemeyin tortenguss çabucak donabiliyor bu süreçte süratli hareket edilmeli.
En az 6-7 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .