Yiyenler Birdaha Yiyor Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
250 gram tereyağı yahut margarin
2 yumurta (Sarısı üzerine)
1,5 su bardağı mısır nişastası
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Üzeri için
Susam
2 su bardağı un
( unu denetimli ekleyin )
Yiyenler Birdaha Yiyor Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Öncelikle yumurta sarısını bir kaseye ayırın, sırasıyla bir kaba tereyağı, yumurta akı, tuz, şeker, kabartma tozu, sirke, nişastayı, sıvı yağını ekleyip.
2 su bardağı unu denetimi ekleyip kulak göğsü kıvamında olacak biçimde yoğurun.
İstediğiniz hali verip tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün.
Akabinde susam ile süsleyin. İsterseniz çörek otu da serpebilirsiniz.
180 ° fırında pembeleşince 25-30 dk denetimli pişirelim servise hazır. Bardak ölçüsü 200 ml su bardağı. Şimdiden afiyet olsun
250 gram tereyağı yahut margarin
2 yumurta (Sarısı üzerine)
1,5 su bardağı mısır nişastası
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Üzeri için
Susam
2 su bardağı un
( unu denetimli ekleyin )
Yiyenler Birdaha Yiyor Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Öncelikle yumurta sarısını bir kaseye ayırın, sırasıyla bir kaba tereyağı, yumurta akı, tuz, şeker, kabartma tozu, sirke, nişastayı, sıvı yağını ekleyip.
2 su bardağı unu denetimi ekleyip kulak göğsü kıvamında olacak biçimde yoğurun.
İstediğiniz hali verip tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün.
Akabinde susam ile süsleyin. İsterseniz çörek otu da serpebilirsiniz.
180 ° fırında pembeleşince 25-30 dk denetimli pişirelim servise hazır. Bardak ölçüsü 200 ml su bardağı. Şimdiden afiyet olsun