Yiyenler Hazır Sanıyor Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tanımı İçin Gereçler
1 paket baklavalık hazır yufka
Yufkaların ortasına sürmek için;
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı maden suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ̆
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat (yoksa kabartma tozu)
İç harcı için;
Yarım kilo ıspanak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tane küçük soğan
Karabiber
Tuz
Rendelenmiş kaşar peyniri (olmasada olur)
Üzeri için;
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
Susam
Yiyenler Hazır Sanıyor Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak iç harcımızı hazırlamak için soğanlarımızı ince ince doğrayıp kavrulması için tavamıza koyup üzerine yağımızı ekliyoruz.
Kavurduktan sonra doğradığımız ıspanakları tavamıza atıp söndürüyoruz.
Baharatınıda ekleyip soğuması için kenara alıyoruz.
İç harcımız soğurken derin bir kabın içinde sosumuzu hazırlıyoruz.
Baklavalık yufkamızdan birinci olarak 2 tane üst üste serip her yerine sosumuzdan sürüyoruz.
Daha sonra üzerine 2 yufka daha koyup tekrar sos sürüyoruz.
En son 1 yufka daha seriyoruz ve yufkamızın eninden iç harcını koyup üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri gezdirip rulo yapıyoruz ve fırın tepsimize alıyoruz. (ben kol böreği şekilde şekil verdim siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz)
Yufkalarımız ve iç harcımız bitinceye kadar birebir işlemleri uygulayıp tepsimizi dolduruyoruz.
Bir ruloyu toplamda 5 yufkadan sarmış oluyoruz.
Yapmış olduğumuz böreğimizi buzdolabında en az 1 saat bekletiyoruz.
Beklettiğimiz böreğimizi dolaptan çıkartıp üzerine tereyağımızı sürüp susamını serpip 180 derece sıcak fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra servise hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
1 paket baklavalık hazır yufka
Yufkaların ortasına sürmek için;
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı maden suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ̆
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat (yoksa kabartma tozu)
İç harcı için;
Yarım kilo ıspanak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tane küçük soğan
Karabiber
Tuz
Rendelenmiş kaşar peyniri (olmasada olur)
Üzeri için;
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
Susam
Yiyenler Hazır Sanıyor Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak iç harcımızı hazırlamak için soğanlarımızı ince ince doğrayıp kavrulması için tavamıza koyup üzerine yağımızı ekliyoruz.
Kavurduktan sonra doğradığımız ıspanakları tavamıza atıp söndürüyoruz.
Baharatınıda ekleyip soğuması için kenara alıyoruz.
İç harcımız soğurken derin bir kabın içinde sosumuzu hazırlıyoruz.
Baklavalık yufkamızdan birinci olarak 2 tane üst üste serip her yerine sosumuzdan sürüyoruz.
Daha sonra üzerine 2 yufka daha koyup tekrar sos sürüyoruz.
En son 1 yufka daha seriyoruz ve yufkamızın eninden iç harcını koyup üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri gezdirip rulo yapıyoruz ve fırın tepsimize alıyoruz. (ben kol böreği şekilde şekil verdim siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz)
Yufkalarımız ve iç harcımız bitinceye kadar birebir işlemleri uygulayıp tepsimizi dolduruyoruz.
Bir ruloyu toplamda 5 yufkadan sarmış oluyoruz.
Yapmış olduğumuz böreğimizi buzdolabında en az 1 saat bekletiyoruz.
Beklettiğimiz böreğimizi dolaptan çıkartıp üzerine tereyağımızı sürüp susamını serpip 180 derece sıcak fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra servise hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.