Yoğun Kıvamlı Sufle Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağı
1 çay bardağı süt
1 su bardağı dolusu un
2 yemek kaşığı kakao (tepelemeden)
1 paket kabartma tozu
1 paket (60 gram) sütlü çikolata
1 paket (60 gram) bitter çikolata
Yoğun Kıvamlı Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtayı ve şekeri çırpma kabında iyice mikserle çırpıyoruz. Yumuşak kıvamını vermesi için köpürene kadar çırptıktan sonra içerisine sıvı yağı ve sütü ekliyoruz.
Homojen kıvamı elde etmek için tekrardan çırpıyoruz. Sonrasında un, kakao ve kabartma tozunu ekliyoruz. İlk aşamada 1 ayarında çırpınız. Sonrasında son ayara ayarlayıp çırpmaya devam ediniz.
Benmari usulü çikolata eritmesi:.
Çaydanlığın altına su koyup kaynamaya alıyoruz. Çikolataları küçük borcama koyuyoruz. Çaydanlığın üstüne koyuyoruz.
Kaynamasının verdiği buharla eriyen çikolatayı en son çırpma kabına döküp tekrardan iyice çırptıktan sonra sufle harcımız hazır oluyor.
Şimdi 6 tane güveç kabına eşit miktarda döküyoruz. Standart sufle kapları için 8 tane çıkar. Sufle kaplarını kullandım.
Pişirmek için tencere usulü pişirme yapınız.
Fırın tavası kullanıyorum. 4 tane sufle kabini içine koyuyorum. İçerisine 4 tane sığıyor. 2 sefer yapabilirsiniz. Yarısına kadar sıcak su ekleyip 4 dakika üstü açık pişiyorum.
Üstünü kapakla kapatıp 6 dakika daha pişiriyorum. Pişirme işlemi bitmiş oluyor. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Yoğun Kıvamlı Sufle Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağı
1 çay bardağı süt
1 su bardağı dolusu un
2 yemek kaşığı kakao (tepelemeden)
1 paket kabartma tozu
1 paket (60 gram) sütlü çikolata
1 paket (60 gram) bitter çikolata
Yoğun Kıvamlı Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtayı ve şekeri çırpma kabında iyice mikserle çırpıyoruz. Yumuşak kıvamını vermesi için köpürene kadar çırptıktan sonra içerisine sıvı yağı ve sütü ekliyoruz.
Homojen kıvamı elde etmek için tekrardan çırpıyoruz. Sonrasında un, kakao ve kabartma tozunu ekliyoruz. İlk aşamada 1 ayarında çırpınız. Sonrasında son ayara ayarlayıp çırpmaya devam ediniz.
Benmari usulü çikolata eritmesi:.
Çaydanlığın altına su koyup kaynamaya alıyoruz. Çikolataları küçük borcama koyuyoruz. Çaydanlığın üstüne koyuyoruz.
Kaynamasının verdiği buharla eriyen çikolatayı en son çırpma kabına döküp tekrardan iyice çırptıktan sonra sufle harcımız hazır oluyor.
Şimdi 6 tane güveç kabına eşit miktarda döküyoruz. Standart sufle kapları için 8 tane çıkar. Sufle kaplarını kullandım.
Pişirmek için tencere usulü pişirme yapınız.
Fırın tavası kullanıyorum. 4 tane sufle kabini içine koyuyorum. İçerisine 4 tane sığıyor. 2 sefer yapabilirsiniz. Yarısına kadar sıcak su ekleyip 4 dakika üstü açık pişiyorum.
Üstünü kapakla kapatıp 6 dakika daha pişiriyorum. Pişirme işlemi bitmiş oluyor. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Yoğun Kıvamlı Sufle Tarifi Fotoğraflı Yapılışı