Yoğurt Çorbası (Tam Tanım Missss) Tanımı İçin Gereçler
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 su bardağı yoğurt
1 /4 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane(yada 6 kısım taze nane )
1 tepeleme çay kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber( tercihe bağlı)
5 su bardağı içme suyu(1 bardağı et suyu ya da yarım knorr tablet tavuk suyu bir bardak suda eritilir)
Yoğurt Çorbası (Tam Tanım Missss) Tanımı Yapılışı
Un, yoğurt birbiriyle pürüzsüz olana kadar çırpılır tenceremize zeytinyağımız konur ocağımızın altı yakılır.
Un ,yoğurt karışımı ısınan yağla tencerede buluşturur daima karıştırılır bir dakika pişirilir.
5 su bardağı su denetimli biçimde çırpılarak bardak bardak ek edilir.
Kaynama noktasına gelene kadar yavaş yavaş tabanını tutturmadan tabandan karıştırılır.
Kaynamaya başladıktan sonra kıvam alana kadar 10 dakika kadar kaynatılır kıvamı size koyu gelirse 6 bardak suyu ek edebilirsiniz( koyu kıvamda sevenler için 5 bardak su kafidir bu evrede et suyu kullanmadı iseniz yarım tablet knorr tavuk ve tuzunu ek ediniz )
2-3 dakikada kaynadıktan sonra altını kapatın.
Taze nanemiz var ise ince ince 5-6 kol nanemizi doğrar tereyağın da kavurabiliriz .
Yoksa 1 tatlı kaşığı tereyağında bir tatlı kaşık kuru naneyi yakmadan kavurup çorbamızın üzerine gezdiririz diğer bir seçenek şayet nanemizi kavurmak istemezsek çorbamızı içerisine direkt atarız tereyağını sade ya da toz kırmızı biberle kavurup servis esnasında yoğurt çorbamızın üzerine gezdirebiliriz afiyetler olsun efeeem.
Not ; Torbamızın tuzu kesinlikle en son atılmalıdır yoksa yoğurdumuz kesilir .
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 su bardağı yoğurt
1 /4 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane(yada 6 kısım taze nane )
1 tepeleme çay kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber( tercihe bağlı)
5 su bardağı içme suyu(1 bardağı et suyu ya da yarım knorr tablet tavuk suyu bir bardak suda eritilir)
Yoğurt Çorbası (Tam Tanım Missss) Tanımı Yapılışı
Un, yoğurt birbiriyle pürüzsüz olana kadar çırpılır tenceremize zeytinyağımız konur ocağımızın altı yakılır.
Un ,yoğurt karışımı ısınan yağla tencerede buluşturur daima karıştırılır bir dakika pişirilir.
5 su bardağı su denetimli biçimde çırpılarak bardak bardak ek edilir.
Kaynama noktasına gelene kadar yavaş yavaş tabanını tutturmadan tabandan karıştırılır.
Kaynamaya başladıktan sonra kıvam alana kadar 10 dakika kadar kaynatılır kıvamı size koyu gelirse 6 bardak suyu ek edebilirsiniz( koyu kıvamda sevenler için 5 bardak su kafidir bu evrede et suyu kullanmadı iseniz yarım tablet knorr tavuk ve tuzunu ek ediniz )
2-3 dakikada kaynadıktan sonra altını kapatın.
Taze nanemiz var ise ince ince 5-6 kol nanemizi doğrar tereyağın da kavurabiliriz .
Yoksa 1 tatlı kaşığı tereyağında bir tatlı kaşık kuru naneyi yakmadan kavurup çorbamızın üzerine gezdiririz diğer bir seçenek şayet nanemizi kavurmak istemezsek çorbamızı içerisine direkt atarız tereyağını sade ya da toz kırmızı biberle kavurup servis esnasında yoğurt çorbamızın üzerine gezdirebiliriz afiyetler olsun efeeem.
Not ; Torbamızın tuzu kesinlikle en son atılmalıdır yoksa yoğurdumuz kesilir .