Son konular

Yoğurt Çorbası

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Gereçler
11 bardak su
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı aşurelik buğday
1 fincan un
2 su bardağı ayran
Yoğurt
Su
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane

Yoğurt Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle aşurelik buğdayımızı haşlayalım ayrılma kıvamına gelene kadar tencereye suyumuzu ek edelim pirincimizide yıkayıp tencereye koyalım.
Haşlanan buğdayı da ek edelim yoğurt ve unu güzelce çırpalım pürüzsüz bir biçimde tencereye koyduğumuz sudan 1 bardak yoğurtdumuza destek yapalım çırparken bu karşımı tencereye ek edelim ve karıştıralım pişmeye yakın tuzu ek edelim.
Sosunu hazırlayalım tereyağını kavurup nanesini ek edelim kaynayan çorbanın üzerine gezdirelim
Ocaktan alalım servise hazır yaz çok yakışan bir çorba umarım beğenirsiniz afiyetler olsun inşallah
 

Similar threads

  • Soru
Pazı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 büyük kahve fincanı nohut 1 büyük kahve fincanı aşurelik buğday 1 bağ pazı Sosu için: 1 su bardağı süzme yoğurt 1 su bardağı süt ( yoğurtlu çorbalara kesinlikle biraz süt koyarım, yoğurdun ekşiliğini de alır) 1 adet yumurta sarısı 3 su bardağı et yahut tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Aşure Tanımı (Daha Evvel Böylesini Yemediniz) İçin Gereçler 3 su bardağı fasulye 3 su bardağı nohut 2 su bardağı aşurelik buğday 2 su bardağı pirinç 200 gram çiğ badem 200 gram fındık içi Kuru kayısı Kuru üzüm Kuru incir Kuş üzümü 2 adet elma 1 adet limon 4-5 su bardağı toz şeker 2 paket süt 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Topalak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağı aşurelik buğday Terbiye için 3 yemek kaşık yoğurt 1 yemek kaşığı un 1 adet yumurta sarısı Tuz Karabiber Köfte için 1 su bardağı köftelik bulgur 1,5 bardak sıcak su 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 yemek kaşığı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Toyga Çorbası (Çok Lezzetli Bir Yoğurt Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler 5 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 tane yumurta 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek Yarım su bardağı haşlanmış nohut Su Tuz Üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Gendime Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday 3 litre kadar su 1 çay bardağı yoğurt 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un 1 çay bardağı su Tuz Üzeri için; Nane, pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı Gendime Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt