Yoğurt Terbiyeli Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç
2 adet tavuk bulyon
2 tatlı kaşığı vegeta
1 çay kaşığı karabiber
8, 10 bardak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Terbiyesi için :
3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
Yarım limonun suyu
Üzerine :
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tozbiber
Yoğurt Terbiyeli Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye sıvı yağı alıp üzerine küçük küçük doğranmış kuru soğan, patates ve havucu alın, beş dakika kadar kavurun.
Daha sonra yıkanmış mercimeği ek ederek biraz daha kavurun, iki tatlı kaşığı vegeta bir çay kaşığı karabiber ve tavuk bulyonları ekleyerek hepsini beraberce karıştırın.
Üzerine 8 bardak kaynamış sıcak suyunu dökün, orta ateşte sebzeler ve mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin ( 20 dakika ) bu ortada kıvamına nazaran sıcak su eklemesi yapabilirsiniz.
Çorbayı blendrdan geçirin,, üç yemek kaşığı yoğurt ve yarım limon suyunu çırpın.
Kaynayan çorbadan birkaç kaşık ek ederek ılıştırın, ve yoğurtlu sosu tencereye dökün son bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Küçük bir tavada tereyağını eritin, içine tozbiber, pulbiber ve kuru nane ek edin, tereyağını çorbaya karıştırın, afiyetler olsun.
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç
2 adet tavuk bulyon
2 tatlı kaşığı vegeta
1 çay kaşığı karabiber
8, 10 bardak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Terbiyesi için :
3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
Yarım limonun suyu
Üzerine :
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tozbiber
Yoğurt Terbiyeli Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye sıvı yağı alıp üzerine küçük küçük doğranmış kuru soğan, patates ve havucu alın, beş dakika kadar kavurun.
Daha sonra yıkanmış mercimeği ek ederek biraz daha kavurun, iki tatlı kaşığı vegeta bir çay kaşığı karabiber ve tavuk bulyonları ekleyerek hepsini beraberce karıştırın.
Üzerine 8 bardak kaynamış sıcak suyunu dökün, orta ateşte sebzeler ve mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin ( 20 dakika ) bu ortada kıvamına nazaran sıcak su eklemesi yapabilirsiniz.
Çorbayı blendrdan geçirin,, üç yemek kaşığı yoğurt ve yarım limon suyunu çırpın.
Kaynayan çorbadan birkaç kaşık ek ederek ılıştırın, ve yoğurtlu sosu tencereye dökün son bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Küçük bir tavada tereyağını eritin, içine tozbiber, pulbiber ve kuru nane ek edin, tereyağını çorbaya karıştırın, afiyetler olsun.