Yoğurtlu Brüksel Lahanası Tanımı İçin Materyaller
500 gram brüksel lahanası
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Nane
Kırmızı pul biber
Yoğurtlu Brüksel Lahanası Tanımı Yapılışı
Evvel brüksel lahanasını temizleyip sirkeli suda 5 dakika bekletin.
Tencereye 1, 5 litre su koyup 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin kaynamasını bekleyin.
Kaynayan suya lahanaları ek edin ve yaklaşık 10-15 dakika kaynatın.
Yumuşayınca ocaktan alın süzün.
Öteki tarafta süzme yoğurdu hazırlayıp içine sarımsak ve tuz ekleyin.
Soğuyan lahananın üstüne yoğurdu dökün.
Servis vakti salça ve yağı kavurup istediğiniz baharatları ek edin üstünde gezdirin.
Afiyet olsun
500 gram brüksel lahanası
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Nane
Kırmızı pul biber
Yoğurtlu Brüksel Lahanası Tanımı Yapılışı
Evvel brüksel lahanasını temizleyip sirkeli suda 5 dakika bekletin.
Tencereye 1, 5 litre su koyup 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin kaynamasını bekleyin.
Kaynayan suya lahanaları ek edin ve yaklaşık 10-15 dakika kaynatın.
Yumuşayınca ocaktan alın süzün.
Öteki tarafta süzme yoğurdu hazırlayıp içine sarımsak ve tuz ekleyin.
Soğuyan lahananın üstüne yoğurdu dökün.
Servis vakti salça ve yağı kavurup istediğiniz baharatları ek edin üstünde gezdirin.
Afiyet olsun