SoruCevap
Yeni Üye
Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış mısır
3 dal yeşil soğan
2 adet kapya biber
10 adet kornişon turşu
Yarım demetten az maydanoz
Yarım demetten az dereotu
Az ince doğranmış mor lahana
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı mayonez
3 su bardağı katı yoğurt
Tuz
Sosu için;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz biber
Yeteri kadar iri dövülmüş ceviz
Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Akşamdan ıslattığımız buğdayları iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Süzgece alıp, soğuk suyun altına tuttuktan sonra süzmeye bırakıyoruz.
Bir kabın içine yoğurt ve mayonez hariç, bütün malzemeleri ince doğrayıp buğdayları ekliyoruz.
Ardından yoğurt ve mayonezi çırptıktan sonra salatanın üzerine ilave ediyoruz tuzunu da ilave ettikten sonra karıştırıyoruz servis tabağına alıyoruz.
Sos tavasına zeytinyağı tereyağı alınır toz biber ve iri dövülmüş ceviz eklenir hafif kavurduktan sonra servis tabağına alınmış salatanın üzerine gezdiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsundeneyip fotoğraf paylaşırsınız sevinirim.
Not: Ben buğdayları akşamdan 5 dakika kaynatıp altını kapatıp sabah pişmeye bırakıyorum hemen pişiyor tavsiye ederim .
Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1,5 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış mısır
3 dal yeşil soğan
2 adet kapya biber
10 adet kornişon turşu
Yarım demetten az maydanoz
Yarım demetten az dereotu
Az ince doğranmış mor lahana
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı mayonez
3 su bardağı katı yoğurt
Tuz
Sosu için;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz biber
Yeteri kadar iri dövülmüş ceviz
Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Akşamdan ıslattığımız buğdayları iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Süzgece alıp, soğuk suyun altına tuttuktan sonra süzmeye bırakıyoruz.
Bir kabın içine yoğurt ve mayonez hariç, bütün malzemeleri ince doğrayıp buğdayları ekliyoruz.
Ardından yoğurt ve mayonezi çırptıktan sonra salatanın üzerine ilave ediyoruz tuzunu da ilave ettikten sonra karıştırıyoruz servis tabağına alıyoruz.
Sos tavasına zeytinyağı tereyağı alınır toz biber ve iri dövülmüş ceviz eklenir hafif kavurduktan sonra servis tabağına alınmış salatanın üzerine gezdiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsundeneyip fotoğraf paylaşırsınız sevinirim.
Not: Ben buğdayları akşamdan 5 dakika kaynatıp altını kapatıp sabah pişmeye bırakıyorum hemen pişiyor tavsiye ederim .
Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı