Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı su
Yarım su bardağı un
Yarım çay bardağı irmik
1 yumurta
Gereğince tuz
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
Gereğince tuz
Sosu için üzerinin:
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Gereğince kırmızı toz biber
Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Geniş bir kaba bulguru, irmiği katıp üzerine 2 bardak su katıp yumuşayana kadar bekletilir.
Yumuşadıktan sonra kimyon, tuz, yumurta, katıp yoğurulur.
Un ek edip yeterlice yoğurulur biraz katı olursa denetimli su ek edip yoğurulur.
Kıvamı tam olunca bir tepsiye un sepelenir, bir kasede su alıp elimizi batırıp fındıktan biraz büyük toplar yapılır unlanmış tepsiye dizilir.
Bir tencereye su gereğince tuz katıp kaynamaya başlayınca yapmış olduğumuz köfteleri kaynayan tencereye yavaşça ek edilir.
Tencereyi sallayarak köftelerin eşit dağılması sağlanır.
Bir kaç dakika kaynayınca kevgirle köfteler geniş bir kaba alınır.
Yoğurt, tuz, dövülmüş sarımsak çırpılır köftelerin üzerlerine dökülür.
Küçük bir tavaya sıvı yağ tereyağ koyup eritilir üzerine kırmızı toz biber ek edilir.
Yoğurtlu köftelerin üzerine gezdirilir.
Servise hazırdır afiyet olsun.
Not: elimizi orta, orta ıslatıp köfteleri yaparsak daha pratik olur.
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı su
Yarım su bardağı un
Yarım çay bardağı irmik
1 yumurta
Gereğince tuz
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
Gereğince tuz
Sosu için üzerinin:
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Gereğince kırmızı toz biber
Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Geniş bir kaba bulguru, irmiği katıp üzerine 2 bardak su katıp yumuşayana kadar bekletilir.
Yumuşadıktan sonra kimyon, tuz, yumurta, katıp yoğurulur.
Un ek edip yeterlice yoğurulur biraz katı olursa denetimli su ek edip yoğurulur.
Kıvamı tam olunca bir tepsiye un sepelenir, bir kasede su alıp elimizi batırıp fındıktan biraz büyük toplar yapılır unlanmış tepsiye dizilir.
Bir tencereye su gereğince tuz katıp kaynamaya başlayınca yapmış olduğumuz köfteleri kaynayan tencereye yavaşça ek edilir.
Tencereyi sallayarak köftelerin eşit dağılması sağlanır.
Bir kaç dakika kaynayınca kevgirle köfteler geniş bir kaba alınır.
Yoğurt, tuz, dövülmüş sarımsak çırpılır köftelerin üzerlerine dökülür.
Küçük bir tavaya sıvı yağ tereyağ koyup eritilir üzerine kırmızı toz biber ek edilir.
Yoğurtlu köftelerin üzerine gezdirilir.
Servise hazırdır afiyet olsun.
Not: elimizi orta, orta ıslatıp köfteleri yaparsak daha pratik olur.