Yoğurtlu Bürüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler
500 gram bürüksel lahanası
1 tane kırmızı kapya biber
1 tane orta boy soğan
2 tane orta boy havuç
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı salça
5 yemek kaşığı zeytin yağı
1 ,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı
Yarım çay bardağı sıcak su
Yoğurtlu sos için;
500 gram yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı labne
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı dere otu
1 ,5 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak ezilmiş
Yoğurtlu Bürüksel Lahanası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle brüksel lahanasını temizleyip yıkayın ortadan ikiye kesin, yarım limon ve iki yemek kaşığı sirkeli kaynar suda 10 dakika haşlayın.
Daha sonra suyunu süzün, soğuk suyla şoklayın rengi yeşil kalsın kırmızı biberle havucu ve soğanı jülyen doğrayın ince uzun olacak şekilde.
Tavayı ocağa alın, üzerine zeytinyağını ilave edin içine önce soğanı ekleyin, bir 2 dakika karıştırın. Daha sonra üzerine havuçlu kırmızı biberi ekleyin, kısık ateşte 5 dakika soteleyin.
Daha sonra üzerine salçayı tuzu ve kırmızı biberini ekleyin bütün malzemeyi karıştırın.
Üzerine haşladığımız brüksel lahanayı ilave edin, karıştırdıktan sonra üzerine yarım çay bardağı sıcak suyu ekleyin ve haşladığımız nohudu ilave edin kısık ateşte 2 dakika pişirin ocaktan alın soğusun.
Diğer taraf yoğurda naneyi tuzu sarımsağı ilave edin karıştırın servis tabağına önce yoğurdu ekleyin, daha sonra üzerine hazırladığımız lahanalı karışımı ekleyin kenarlarını maydanozla süsleyin servise hazır.
Yoğurtlu Bürüksel Lahanası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram bürüksel lahanası
1 tane kırmızı kapya biber
1 tane orta boy soğan
2 tane orta boy havuç
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı salça
5 yemek kaşığı zeytin yağı
1 ,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı
Yarım çay bardağı sıcak su
Yoğurtlu sos için;
500 gram yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı labne
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı dere otu
1 ,5 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak ezilmiş
Yoğurtlu Bürüksel Lahanası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle brüksel lahanasını temizleyip yıkayın ortadan ikiye kesin, yarım limon ve iki yemek kaşığı sirkeli kaynar suda 10 dakika haşlayın.
Daha sonra suyunu süzün, soğuk suyla şoklayın rengi yeşil kalsın kırmızı biberle havucu ve soğanı jülyen doğrayın ince uzun olacak şekilde.
Tavayı ocağa alın, üzerine zeytinyağını ilave edin içine önce soğanı ekleyin, bir 2 dakika karıştırın. Daha sonra üzerine havuçlu kırmızı biberi ekleyin, kısık ateşte 5 dakika soteleyin.
Daha sonra üzerine salçayı tuzu ve kırmızı biberini ekleyin bütün malzemeyi karıştırın.
Üzerine haşladığımız brüksel lahanayı ilave edin, karıştırdıktan sonra üzerine yarım çay bardağı sıcak suyu ekleyin ve haşladığımız nohudu ilave edin kısık ateşte 2 dakika pişirin ocaktan alın soğusun.
Diğer taraf yoğurda naneyi tuzu sarımsağı ilave edin karıştırın servis tabağına önce yoğurdu ekleyin, daha sonra üzerine hazırladığımız lahanalı karışımı ekleyin kenarlarını maydanozla süsleyin servise hazır.
Yoğurtlu Bürüksel Lahanası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı