Yoğurtlu Cimcik Makarnası Tanımı İçin Malzemeler
Hamurun için
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
Yeteri kadar su
Yoğurt, sarımsak
Sosu için
2 yemek kaşığı sıvı yağ
50 gram kadar kıyma
1 orta uzunluk soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber, nane
Kaynamakta olan makarnanın suyundan
Yoğurtlu Cimcik Makarnası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kapta unun ortasını açıyoruz yumurta ve tuzu koyup yavaş yavaş su katarak hamurumuzu yoğuruyoruz. Daha rahat hareket edebilmek için tezgahın üzerine alıp devam edebilirsiniz. Mantı hamuru üzere sert bir hamur olacak.
Hamuru 3 eşit kesime bölüp beze haline getiriyoruz.
Üstünü bir bezle örtüp 10 dk dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurun her birini sırayla tekrar mantı hamuru üzere açıyoruz. Çok kalın olmamalı zira pişerken şişeceği için kalın olursa hem görsel hemde lezzet açısından uygun olmaya bilir.
Açtığımız hamuru küçük kareler halinde kesip, parmaklarımızla ortasından birleştirip küçük fiyonklar elde ediyoruz.
Minik fiyonklarımızı hafif unladığımız bir tepsiye birbirine yapıştırmadan alalım ve soğuk bir yerde hafif kurumasına müsade edelim (biz başka hamuru keserken esasen kuruyacaktır).
Hamurun hepsi bitince geniş bir tencerede bol su kaynatalım suyun içine biraz sıvı yağ ve 2 tatlı kaşığı kadar tuz atalım.
Su kaynayınca yavaş yavaş hamuru içine atalım ve yumuşayana kadar pişirelim.
Piştikten sonra tencereyi içi soğuk su dolu bir kabın içine oturtup orta ara karıştırarak yoğurt katabilecek ısıya getirelim(çok soğutmayın yoğurt kesilmesin yeter).
İstediğimiz ısıya gelince sarımsaklı yoğurdu katalım, lakin makarnanın suyu çok fazlaysa birazını süzelim, büsbütün süzmüyoruz,hafif sulu olacak, tabi tercih sizin.
Sosu için soğanı ince ince doğrayıp kıymayla birlikte sos tenceresine alıp yağ ekleyelim ve her ikiside uygunca ölene kadar pişirelim.
Daha sonra salçayı ekleyip karıştıralım.
Bu ortada makarnanın suyundan biraz alıp katalım. En son tuz ve baharatları ekleyip, 1 – 2 taşım kaynatmamız kâfi.
En son tabakta makarna ve sosu buluşturmak kalıyor.afiyet olsun.
Yoğurtlu Cimcik Makarnası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamurun için
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
Yeteri kadar su
Yoğurt, sarımsak
Sosu için
2 yemek kaşığı sıvı yağ
50 gram kadar kıyma
1 orta uzunluk soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber, nane
Kaynamakta olan makarnanın suyundan
Yoğurtlu Cimcik Makarnası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kapta unun ortasını açıyoruz yumurta ve tuzu koyup yavaş yavaş su katarak hamurumuzu yoğuruyoruz. Daha rahat hareket edebilmek için tezgahın üzerine alıp devam edebilirsiniz. Mantı hamuru üzere sert bir hamur olacak.
Hamuru 3 eşit kesime bölüp beze haline getiriyoruz.
Üstünü bir bezle örtüp 10 dk dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurun her birini sırayla tekrar mantı hamuru üzere açıyoruz. Çok kalın olmamalı zira pişerken şişeceği için kalın olursa hem görsel hemde lezzet açısından uygun olmaya bilir.
Açtığımız hamuru küçük kareler halinde kesip, parmaklarımızla ortasından birleştirip küçük fiyonklar elde ediyoruz.
Minik fiyonklarımızı hafif unladığımız bir tepsiye birbirine yapıştırmadan alalım ve soğuk bir yerde hafif kurumasına müsade edelim (biz başka hamuru keserken esasen kuruyacaktır).
Hamurun hepsi bitince geniş bir tencerede bol su kaynatalım suyun içine biraz sıvı yağ ve 2 tatlı kaşığı kadar tuz atalım.
Su kaynayınca yavaş yavaş hamuru içine atalım ve yumuşayana kadar pişirelim.
Piştikten sonra tencereyi içi soğuk su dolu bir kabın içine oturtup orta ara karıştırarak yoğurt katabilecek ısıya getirelim(çok soğutmayın yoğurt kesilmesin yeter).
İstediğimiz ısıya gelince sarımsaklı yoğurdu katalım, lakin makarnanın suyu çok fazlaysa birazını süzelim, büsbütün süzmüyoruz,hafif sulu olacak, tabi tercih sizin.
Sosu için soğanı ince ince doğrayıp kıymayla birlikte sos tenceresine alıp yağ ekleyelim ve her ikiside uygunca ölene kadar pişirelim.
Daha sonra salçayı ekleyip karıştıralım.
Bu ortada makarnanın suyundan biraz alıp katalım. En son tuz ve baharatları ekleyip, 1 – 2 taşım kaynatmamız kâfi.
En son tabakta makarna ve sosu buluşturmak kalıyor.afiyet olsun.
Yoğurtlu Cimcik Makarnası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı