Yoğurtlu Erişte Salatası Tanımı İçin Materyaller
1 kase erişte
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ (Erişteyi kavurmak için)
1-2 su bardağı sıcak su
2 küçük kabak
1 orta uzunluk havuç
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ (Kabak havuç ve sarımsağı kavurmak için)
4-5 kol dereotu
1 çorba kasesiyle hafif sulandırılmış süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Üzeri İçin
1 tatlı kaşığı tereyağı
Pul biber
Yoğurtlu Erişte Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Erişte sıvı yağda rengi kızarana kadar kavrulur, üzerine sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır.
Farklı bir tavaya aldığımız sıvı yağda rendelenen kabaklar, sarımsaklar ve havuç kavrulur.
Suyunu çekip pişen eriştenin üzerine eklenir.
Mayonez, azıcık sulandırdığımız süzme yoğurt ve tuz ek edildikten sonra karıştırılır.
Üzerine tereyağında kavurduğumuz pul biber gezdirilir ve servis edilir. Afiyet olsun
1 kase erişte
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ (Erişteyi kavurmak için)
1-2 su bardağı sıcak su
2 küçük kabak
1 orta uzunluk havuç
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ (Kabak havuç ve sarımsağı kavurmak için)
4-5 kol dereotu
1 çorba kasesiyle hafif sulandırılmış süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Üzeri İçin
1 tatlı kaşığı tereyağı
Pul biber
Yoğurtlu Erişte Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Erişte sıvı yağda rengi kızarana kadar kavrulur, üzerine sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır.
Farklı bir tavaya aldığımız sıvı yağda rendelenen kabaklar, sarımsaklar ve havuç kavrulur.
Suyunu çekip pişen eriştenin üzerine eklenir.
Mayonez, azıcık sulandırdığımız süzme yoğurt ve tuz ek edildikten sonra karıştırılır.
Üzerine tereyağında kavurduğumuz pul biber gezdirilir ve servis edilir. Afiyet olsun