Yoğurtlu Et Tantuni Tanımı İçin Materyaller
1 kilo dana eti
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz pulbiber
1 çay kaşığı tuz
1 kuru soğan
1 domates
Sumak
Lavaş için;
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Ilık su (hamur kulak göğsü kıvamda olcak)
Üzeri için;
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı toz pul biber
Yoğurtlu Et Tantuni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci öncelikle hamuruzu hazırlayalım, derin bir kabımıza unu, tuzu ve mayayı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağını ekleyelim akabinde ılık suyunuzu denetimli bir biçimde dökerek yoğurmaya başlayalım.
Hamurumuz kulak göğsü kıvamına gelicek hamurumuz hazırlandıktan sonra üstünü kapatalım ve 1 saat mayalandıralım.
Mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler koparalım ve elimizle yuvarlayalım. Bütün hamuru bu biçimde yaptıktan sonra üzerini kapatalım gelelim üretim etabına.
1 tane bezeyi alalım tezgaha un serpelim ve yuvarlak formda ince bir halde açalım, akabinde orta ateşteki kızgın tavamızda artlı önlü pişirelim, pişen hamurlarımızın üzerinize kapatalım ki kurumasın bütün hamurlarımızı bu halde hazırlayalım be pişirelim.
Artık etimizi hazırlayalım.
Etlerimizi minik minik doğrayalım ve derin bir tencereye alalım akabinde üzerini geçicek biçimde su ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin akabinde öteki bir tavaya alalım sıvı yağ ekleyelim ve tuzunu, toz biberini, pul biberini atalım bir dakika kadar karıştıralım.
Akabinde yarım çay bardağı suyu ekleyelim yeniden güzelce karıştıralım hazırladığımız lavaşı etin yağına bandıralım.
Akabinde lavaşın ortasına etimizi yayalım görselde gördünüz üzere akabinde piyaz biçimde doğranmış sumaklı soğanımızı ekleyelim ince doğranmış domatesimizi de ekledikten sonra saralım ve istediğimiz büyüklükte keselim.
Uzun bir tabağa alalım üzerine yoğurdu gezdirelim akabinde erittiğimiz tereyağını gezdirelim ve servis edelim
Sahiden şahane bir lezzet denemenizi tavsiye ederim.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ☘.
1 kilo dana eti
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz pulbiber
1 çay kaşığı tuz
1 kuru soğan
1 domates
Sumak
Lavaş için;
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Ilık su (hamur kulak göğsü kıvamda olcak)
Üzeri için;
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı toz pul biber
Yoğurtlu Et Tantuni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci öncelikle hamuruzu hazırlayalım, derin bir kabımıza unu, tuzu ve mayayı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağını ekleyelim akabinde ılık suyunuzu denetimli bir biçimde dökerek yoğurmaya başlayalım.
Hamurumuz kulak göğsü kıvamına gelicek hamurumuz hazırlandıktan sonra üstünü kapatalım ve 1 saat mayalandıralım.
Mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler koparalım ve elimizle yuvarlayalım. Bütün hamuru bu biçimde yaptıktan sonra üzerini kapatalım gelelim üretim etabına.
1 tane bezeyi alalım tezgaha un serpelim ve yuvarlak formda ince bir halde açalım, akabinde orta ateşteki kızgın tavamızda artlı önlü pişirelim, pişen hamurlarımızın üzerinize kapatalım ki kurumasın bütün hamurlarımızı bu halde hazırlayalım be pişirelim.
Artık etimizi hazırlayalım.
Etlerimizi minik minik doğrayalım ve derin bir tencereye alalım akabinde üzerini geçicek biçimde su ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin akabinde öteki bir tavaya alalım sıvı yağ ekleyelim ve tuzunu, toz biberini, pul biberini atalım bir dakika kadar karıştıralım.
Akabinde yarım çay bardağı suyu ekleyelim yeniden güzelce karıştıralım hazırladığımız lavaşı etin yağına bandıralım.
Akabinde lavaşın ortasına etimizi yayalım görselde gördünüz üzere akabinde piyaz biçimde doğranmış sumaklı soğanımızı ekleyelim ince doğranmış domatesimizi de ekledikten sonra saralım ve istediğimiz büyüklükte keselim.
Uzun bir tabağa alalım üzerine yoğurdu gezdirelim akabinde erittiğimiz tereyağını gezdirelim ve servis edelim
Sahiden şahane bir lezzet denemenizi tavsiye ederim.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ☘.