Yoğurtlu Et Tantuni

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Yoğurtlu Et Tantuni Tanımı İçin Materyaller
1 kilo dana eti
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz pulbiber
1 çay kaşığı tuz
1 kuru soğan
1 domates
Sumak
Lavaş için;
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Ilık su (hamur kulak göğsü kıvamda olcak)
Üzeri için;
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı toz pul biber

Yoğurtlu Et Tantuni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci öncelikle hamuruzu hazırlayalım, derin bir kabımıza unu, tuzu ve mayayı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağını ekleyelim akabinde ılık suyunuzu denetimli bir biçimde dökerek yoğurmaya başlayalım.
Hamurumuz kulak göğsü kıvamına gelicek hamurumuz hazırlandıktan sonra üstünü kapatalım ve 1 saat mayalandıralım.
Mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler koparalım ve elimizle yuvarlayalım. Bütün hamuru bu biçimde yaptıktan sonra üzerini kapatalım gelelim üretim etabına.
1 tane bezeyi alalım tezgaha un serpelim ve yuvarlak formda ince bir halde açalım, akabinde orta ateşteki kızgın tavamızda artlı önlü pişirelim, pişen hamurlarımızın üzerinize kapatalım ki kurumasın bütün hamurlarımızı bu halde hazırlayalım be pişirelim.
Artık etimizi hazırlayalım.
Etlerimizi minik minik doğrayalım ve derin bir tencereye alalım akabinde üzerini geçicek biçimde su ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin akabinde öteki bir tavaya alalım sıvı yağ ekleyelim ve tuzunu, toz biberini, pul biberini atalım bir dakika kadar karıştıralım.
Akabinde yarım çay bardağı suyu ekleyelim yeniden güzelce karıştıralım hazırladığımız lavaşı etin yağına bandıralım.
Akabinde lavaşın ortasına etimizi yayalım görselde gördünüz üzere akabinde piyaz biçimde doğranmış sumaklı soğanımızı ekleyelim ince doğranmış domatesimizi de ekledikten sonra saralım ve istediğimiz büyüklükte keselim.
Uzun bir tabağa alalım üzerine yoğurdu gezdirelim akabinde erittiğimiz tereyağını gezdirelim ve servis edelim
Sahiden şahane bir lezzet denemenizi tavsiye ederim.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ☘.
 

Similar threads

  • Soru
Etli Tantuni Tanımı İçin Materyaller 650 gram dana eti 1 yemek kaşığı tereyağı 5 yemek kaşığı sıvıyağ 1.5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber Sıcak su Lavaş Maydanoz 3 orta uzunluk domates 2 orta uzunluk soğan Limon Etli Tantuni Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Konutta Lezzetin Doruğu Şahane Lezzette Tantuni Tanımım İçin Materyaller 1, 5 kilo yağsız kemiksiz et, tosun but kullandım ben (Arka bacak kalça kısmı kasabınıza tantunilik dediğiniz vakit yardımcı olacaktır) 1, 5 çay bardağı sıvı yağ 3 doluca tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1, 5 tatlı kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Dışarda Yedikleriniz Kadar Lezzetli Et Tantuni (Ekmeğiyle Beraber) Tanımı İçin Gereçler Ekmek İçin 4 su bardağı un 1 su bardağı+ 1 su bardağından 2 parmak eksik ılık su (Sıcağa yakın olsun) 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Hamuru toparlamak için ekstra un Üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Tavuk Tantuni Tanımı İçin Materyaller 500 gram tavuk göğsü Yarım su bardağı zeytinyağ Yarım demet maydanoz 1 adet kuru soğan 1 adet domates 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı sumak Haşlamak İçin 1 litre su Tavuk Tantuni...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Tavuk Tantuni Tanımı İçin Gereçler 500 gram kemiksiz tavuk göğsü 6-7 kaşık sıvı yağ 1 su bardağı su Toz biber Tuz Salatası için; 2 orta uzunluk domates Çeyrek bağ maydanoz 1 orta uzunluk kuru soğan (isteğe bağlı) Tantuni ekmeği yahut açık sac ekmeği Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı Merhabalar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt