Yoğurtlu Köz Patlıcan Mezesi Tanımı İçin Gereçler
6 adet patlıcan
Pişirme kağıdı
1,5 çay kaşığı tuz
2 kase yoğurt (10 yemek kaşığı)
Yoğurtlu Köz Patlıcan Mezesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanların başlarını kesip ortadan ikiye bölüyoruz.
Tepsiye yağlı kağıt seriyoruz patlıcanların kabuklarına bıçakla 3 adet çizik atıyoruz. İç kısmı tepsiye gelecek formda tepsiye koyuyoruz.
250 derece fanlı evvelce ısıtılmış fırında 30-35 dakika közlüyoruz.
Sonra fırından alıp kabuklarını soyuyoruz ve küçük küçük eziyoruz.
Bir kaba 2 kase yoğurdu ve tuzu ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve içerisine közlemiş olduğumuz patlıcanları ekliyoruz sonra soğumaya bırakın ve afiyet olsuun .
6 adet patlıcan
Pişirme kağıdı
1,5 çay kaşığı tuz
2 kase yoğurt (10 yemek kaşığı)
Yoğurtlu Köz Patlıcan Mezesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanların başlarını kesip ortadan ikiye bölüyoruz.
Tepsiye yağlı kağıt seriyoruz patlıcanların kabuklarına bıçakla 3 adet çizik atıyoruz. İç kısmı tepsiye gelecek formda tepsiye koyuyoruz.
250 derece fanlı evvelce ısıtılmış fırında 30-35 dakika közlüyoruz.
Sonra fırından alıp kabuklarını soyuyoruz ve küçük küçük eziyoruz.
Bir kaba 2 kase yoğurdu ve tuzu ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve içerisine közlemiş olduğumuz patlıcanları ekliyoruz sonra soğumaya bırakın ve afiyet olsuun .