Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatası Tanımı İçin Gereçler
3 adet patlıcan
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
Çeyrek çay bardağı su
1 avuç ceviz içi
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pulbiber
Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Fırını 200 derece alt üst ayarda ısıtın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Patlıcanları yıkayıp tepsiye dizin.
Bıçakla 3-4 yerinden patlıcanları delin (közlenirken patlamasın).
Fırının orta rafında yaklaşık 25-30 dakika patlıcanları közleyin.
Közlenen patlıcanları yukardan aşağı keserek açın.
Yemek kaşığıyla sıyırarak içini kesme tahtasına alın.
Küçük küçük doğrayıp, soğuması için bekletin.
Süzme yoğurda su, rendelenmiş sarımsak ve tuz koyup, pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
Yoğurda doğradığınız patlıcanları koyun. İri kıydığınız ceviz içini de koyup, düzgünce karıştırın.
Üstüne zeytinyağı gezdirin. Nane ve pulbiber dökerek servis edin.
Afiyet olsun
Not : patlıcanların közlenip közlenmediğini anlamak için bıçak batırabilirsiniz. Rahatça içine giriyorsa közlenmiş demektir. Közlendikten sonra patlıcanları bir poşete koyup, poşetin ağzını bağlayıp bekletirseniz de kabukları kolay soyulur. Ben kaşıkla çıkarmayı daha pratik buluyorum. Tuz ve baharat ölçüsünü damak zevkine nazaran ayarlayabilirsiniz.
İnstagram hesabımdan tariflerime ulaşabilirsiniz
3 adet patlıcan
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
Çeyrek çay bardağı su
1 avuç ceviz içi
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pulbiber
Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Fırını 200 derece alt üst ayarda ısıtın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Patlıcanları yıkayıp tepsiye dizin.
Bıçakla 3-4 yerinden patlıcanları delin (közlenirken patlamasın).
Fırının orta rafında yaklaşık 25-30 dakika patlıcanları közleyin.
Közlenen patlıcanları yukardan aşağı keserek açın.
Yemek kaşığıyla sıyırarak içini kesme tahtasına alın.
Küçük küçük doğrayıp, soğuması için bekletin.
Süzme yoğurda su, rendelenmiş sarımsak ve tuz koyup, pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
Yoğurda doğradığınız patlıcanları koyun. İri kıydığınız ceviz içini de koyup, düzgünce karıştırın.
Üstüne zeytinyağı gezdirin. Nane ve pulbiber dökerek servis edin.
Afiyet olsun
Not : patlıcanların közlenip közlenmediğini anlamak için bıçak batırabilirsiniz. Rahatça içine giriyorsa közlenmiş demektir. Közlendikten sonra patlıcanları bir poşete koyup, poşetin ağzını bağlayıp bekletirseniz de kabukları kolay soyulur. Ben kaşıkla çıkarmayı daha pratik buluyorum. Tuz ve baharat ölçüsünü damak zevkine nazaran ayarlayabilirsiniz.
İnstagram hesabımdan tariflerime ulaşabilirsiniz