Yoğurtlu Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tanımı İçin Materyaller
3 tane patlıcan
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Köftesi için
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 yumurta
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber,toz kırmızı biber
Pul biber,kimyon
4 yemek kaşığı un
Sosu için
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
2 domates
4 yemek kaşığı köftenin suyundan
Tuz
Yoğurtlu Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları közlüyoruz közledikten sonra soyup doğrayıp bir kaseye alıyorum yoğurt ve sarımsak tuzu ekleyip karıştırıyorum servis tabağına alıyorum.
Köfte için bulguru bir kasede 1 su bardağı sıcak suyla ıslatıyoruz ağzını kapatıp şişmesini bekliyoruz şiştikten sonra bütün gereçleri ekleyip uygunca yoğuruyoruz bir tepsiye biraz un serpip köfteleri fındık büyüklüğünde yuvarlayıp unlu tepsiye koyduktan sonra una buluyoruz.
Ocağa su koyuyoruz su kaynamaya başladıktan sonra köfteleri ekliyoruz 20-25 dakika haşlıyoruz.
Sosu için sıvıyağa salça domates rendesi ve köftenin suyundan ekleyip kavuruyoruz kavurduğumuz sosa süzdüğümüz köfteleri ekleyip karıştırıyoruz.
Süreç tamamlandıktan sonra servis tabağındaki yoğurdun üstüne köfteleri ekliyoruz üstüne maydanozları doğrayıp köftelerin üzerine gezdiriyoruz……. Afiyet olsun
Yoğurtlu Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 tane patlıcan
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Köftesi için
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 yumurta
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber,toz kırmızı biber
Pul biber,kimyon
4 yemek kaşığı un
Sosu için
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
2 domates
4 yemek kaşığı köftenin suyundan
Tuz
Yoğurtlu Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları közlüyoruz közledikten sonra soyup doğrayıp bir kaseye alıyorum yoğurt ve sarımsak tuzu ekleyip karıştırıyorum servis tabağına alıyorum.
Köfte için bulguru bir kasede 1 su bardağı sıcak suyla ıslatıyoruz ağzını kapatıp şişmesini bekliyoruz şiştikten sonra bütün gereçleri ekleyip uygunca yoğuruyoruz bir tepsiye biraz un serpip köfteleri fındık büyüklüğünde yuvarlayıp unlu tepsiye koyduktan sonra una buluyoruz.
Ocağa su koyuyoruz su kaynamaya başladıktan sonra köfteleri ekliyoruz 20-25 dakika haşlıyoruz.
Sosu için sıvıyağa salça domates rendesi ve köftenin suyundan ekleyip kavuruyoruz kavurduğumuz sosa süzdüğümüz köfteleri ekleyip karıştırıyoruz.
Süreç tamamlandıktan sonra servis tabağındaki yoğurdun üstüne köfteleri ekliyoruz üstüne maydanozları doğrayıp köftelerin üzerine gezdiriyoruz……. Afiyet olsun
Yoğurtlu Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı