Yoğurtlu Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tanımı İçin Gereçler
Su bardağı ölçüsü 200 ml
3 adet patlıcan (800 gr)
1 su bardağı katı yoğurt
2 diş sarımsak rendesi
Tuz
Bulgur köftesi için
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı hafif zirveli un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak rendesi
1,5 çay kaşığı tuz
Yarımşar çay kaşığı karabiber pulbiber kimyon kırmızı toz biber
Köftenin sosu için
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
4-5 yemek kaşığı köftenin haşlama suyu
Domates rendesi (İsteyen ekleyebilir)
Yoğurtlu Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları yıkayıp her tarafından delip varsa ocakta közmatikte yahut fırında közleyin. Közlenmiş patlıcanların ince ince doğrayın ve kaseye alın.
Üzerine katı yoğurt, sarımsak rendesi ve tuz ekleyip karıştırın. Bulguru ıslatıp karıştırarak üzerini kapatıp 10-15 dakika şişmeye bırakın.
Bulgur şişince üzerine köfte gereçlerini ekleyip düzgünce yoğurun. Elinizi hafif ıslatıp fındıktan biraz büyük toplar yuvarlayın ve hafif un serptiğiniz servis tabağına alın.
Tencereye su ekleyip kaynadıktan sonra köfteleri tencereye koyun. Orta ara karıştırıp 15-20 dakika su üzerine çıkana kadar haşlayıp süzün. Tadım yaparak pişme kıvamını denetim edebilirsiniz.
Geniş bir tavaya sıvı yağ ve salçayı ekleyip kavurduktan 4-5 yemek kaşığı köftenin haşlama suyundan ekleyin. Salçalı sosa bulgur köftelerini ve tuz ekleyip birkaç tıp çevirip ocağı kapatın.
Hazırladığımız yoğurtlu köz patlıcan yatağına bulgur köftelerini ekleyip üzerine tavada kalan sosu gezdirin ve ince ince doğradığımız maydanoz ile süsleyip servis edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Su bardağı ölçüsü 200 ml
3 adet patlıcan (800 gr)
1 su bardağı katı yoğurt
2 diş sarımsak rendesi
Tuz
Bulgur köftesi için
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı hafif zirveli un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak rendesi
1,5 çay kaşığı tuz
Yarımşar çay kaşığı karabiber pulbiber kimyon kırmızı toz biber
Köftenin sosu için
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
4-5 yemek kaşığı köftenin haşlama suyu
Domates rendesi (İsteyen ekleyebilir)
Yoğurtlu Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları yıkayıp her tarafından delip varsa ocakta közmatikte yahut fırında közleyin. Közlenmiş patlıcanların ince ince doğrayın ve kaseye alın.
Üzerine katı yoğurt, sarımsak rendesi ve tuz ekleyip karıştırın. Bulguru ıslatıp karıştırarak üzerini kapatıp 10-15 dakika şişmeye bırakın.
Bulgur şişince üzerine köfte gereçlerini ekleyip düzgünce yoğurun. Elinizi hafif ıslatıp fındıktan biraz büyük toplar yuvarlayın ve hafif un serptiğiniz servis tabağına alın.
Tencereye su ekleyip kaynadıktan sonra köfteleri tencereye koyun. Orta ara karıştırıp 15-20 dakika su üzerine çıkana kadar haşlayıp süzün. Tadım yaparak pişme kıvamını denetim edebilirsiniz.
Geniş bir tavaya sıvı yağ ve salçayı ekleyip kavurduktan 4-5 yemek kaşığı köftenin haşlama suyundan ekleyin. Salçalı sosa bulgur köftelerini ve tuz ekleyip birkaç tıp çevirip ocağı kapatın.
Hazırladığımız yoğurtlu köz patlıcan yatağına bulgur köftelerini ekleyip üzerine tavada kalan sosu gezdirin ve ince ince doğradığımız maydanoz ile süsleyip servis edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.